Gratis

Jeugdschrijver op bezoek: Michael Middelkoop (3+)

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Michael Middelkoop leest voor en vertelt over Idje, die niet naar de kapper wil. Hij vindt zijn krullen mooi. Hij kan er mooie figuren mee maken en er van alles in bewaren, van zijn speelgoed tot vieze groente. Als zijn keurige moeder het niet meer aankan, gaan Idje en zijn magische afro er alles aan doen om mama te slim af te zijn!

Prentenboek Idje wil niet naar de kapper is het debuut van Michael Middelkoop. Een jonge filmmaker die toen hij zelf vader werd, graag verhalen wilde voorlezen met personages in alle soorten, krullen en maten. Michael: “De tofste en leukste helden uit mijn kindertijd waren niet alleen eigenwijs en zaten vol met fantasie, ze konden met hun avonturen ook veel zelfvertrouwen en respect overbrengen. Denk aan Pippi Langkous of Pluk van de Petteflet. Ik wilde daar een held aan toevoegen die ik niet zo vaak in boeken zag of op tv. Een held die net zo universeel aanspreekt, maar er toevallig uit ziet zoals mij en mijn zoon.”

Idje kreeg vorm tijdens het ROSE kinderverhalentraject in 2017. Het kinderverhalentraject is een door ROSE stories bedacht talentontwikkelingstraject met als doel het landschap van kinderverhalen in de categorie 4-8 jaar cultureel diverser te maken door achttien nieuwe auteurs en illustratoren op te leiden in het vak. Tijdens dit traject werden auteur Michael Middelkoop en illustrator Lisa van Winssen aan elkaar gekoppeld, en zo kreeg Idje – die al lang in Michael zijn hoofd rondspookte – vorm door de levendige illustraties van Lisa.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen