Gratis

Jeugdschrijvers op bezoek: Marco Kunst (8+)

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Jeugdschrijver Marco Kunst komt vertellen maar laat vooral de bezoekers aan het woord: kom langs en leer hoe je zélf een verhaal opschrijft!

Over dit evenement

Je kunt overal een verhaal van maken: alles wat je ziet of hoort, en alles waar je maar aan denkt kan het begin zijn van een mooi, grappig of griezelig verhaal! Maar hoe begin je? Hoe doe je dat? En hoe maak je samen met anderen een verhaal? Om op te warmen beginnen we met miniverhaaltjes en daarna verzinnen we samen een Giga-griezel-grappig-gruwel-verhaal of misschien wel een Mega-mooi-maf-monster-verhaal…

Marco Kunst

Marco Kunst is in 1966 in Vlissingen geboren. Lekker dicht bij het strand en de zee. Toen Marco een kleine jongen was speelde hij graag buiten. Het liefste ging hij op ontdekkingsreis. Dan ging hij zoeken naar fossielen. Marco wilde graag weten hoe de wereld in elkaar zat. Hij vroeg zich af waar we met z’n allen vandaag komen. En hoe zat dat met die fossielen en het ontstaan van de aarde? Hij was ook erg geïnteresseerd in ruimtereizen. Steeds maar weer stelde hij zichzelf daarover vragen. En dan ging hij steeds weer op zoek naar het antwoord.

Toen Marco ouder werd wilde hij van al dat gedenk zijn werk maken. Hij ging op de universiteit filosofie studeren. Als snel kwam Marco erachter dat hij eigenlijk geen filosoof wilde worden. Hij wilde veel liever kunstenaars helpen met nadenken over de kunstwerken die ze maken! Toen Marco dat een tijdje deed bedacht hij dat hij zelf ook kunst wilde gaan maken. Hij probeerde het een tijdje maar kwam erachter dat hij eigenlijk helemaal niet zo goed was in het maken van kunst. Hij was veel beter in schrijven! En dat schrijven doet Marco nu dus nog steeds.

  • Locatie: Voorleesruimte, 2e etage
  • Toegang: gratis
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen