JIJ BENT niet zomaar een filmavond: The Florida Project

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Restaurant PEX

5 Evert Wijtemaweg

2565 AA Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Kom op 26 september bij PEX Den Haag kijken naar ‘The Florida Project’; een film die je laat zien en voelen waarom kwetsbare kinderen in onze samenleving meer aandacht verdienen.

De wereld waarin wij leven wordt steeds complexer. De maatschappij vraagt veel van kinderen en jongeren. Als het thuis dan ook niet zo goed gaat, red je het als kind niet altijd op eigen kracht. Jij bent roept alle inwoners, organisaties en bedrijven in de regio Den Haag op om deze kwetsbare kinderen een handje te helpen.

We nemen je graag mee in wie deze kinderen en jongeren zijn. En waarom het zo belangrijk is dat zij extra aandacht krijgen. Daarom organiseren we samen met restaurant PEX deze eerste Niet zomaar een filmavond met een vertoning van ‘The Florida Project’; een film die je laat zien en vooral voelen hoe belangrijk het is dat er iemand is die het verschil maakt voor een kind.

Natuurlijk kun je tijdens deze avond als je wilt met ons in gesprek om meer te weten te komen over wat jij kunt doen voor deze kinderen. Maar kom vooral kijken naar deze indrukwekkende film!

The Florida Project
In de schaduw van Disney World, Florida, woont Halley met haar zesjarige dochter Moonee in een motelkamer. Door de ogen van de goedgebekte Moonee is die armoedige omgeving niet treurig: de strook aan goedkope motels en talrijke fastfoodketens is kleurrijk en avontuurlijk. Eten is er zoet, regels zijn er weinig en toezicht is niet nodig.

Moonee moet hooguit rekening houden met de licht ontvlambare manager Bobby (Willem Dafoe, een van de weinige professionele acteurs in deze film), al vormt zijn frustratie juist een bron van haar vermaak. Door deze warme film schemert een treurig drama. Door Moonee's jeugdige blik op de wereld ziet ze niet in dat zij en haar moeder in diepe financiële problemen zitten. Bekijk hier de trailer.


Datum en tijd

Locatie

Restaurant PEX

5 Evert Wijtemaweg

2565 AA Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Organisator Jij bent

Organisator van JIJ BENT niet zomaar een filmavond: The Florida Project

Jij bent is een initatief van Jeugdformaat

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen