Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Assen

Assen

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Waarom gaan wij een 1,4K run organiseren ?

Ieder kind moet zich gezond kunnen ontwikkelen, hierbij is beweging heel belangrijk. Het mooie aan sport is dat het geldt als een universele taal voor kinderen, ongeacht hun achtergrond, cultuur, religie of beperking.

Sport en spel zijn helaas niet voor ieder kind vanzelfsprekend, bijvoorbeeld door een beperking of door onvoldoende financiële middelen. Wij willen echter dat geen enkel kind buitenspel komt te staan en voor deze kinderen hebben we dan ook speciale aandacht.

Wat gaan wij doen?

Op vrijdag 30 maart gaan we een sponsorloop van 1,4 km doen. Het parcours zetten wij de dag van tevoren uit, ook maken wij 3 stempel posten. Per stempel die de deelnemer krijgt verdient hij/zij een donatie van de donateur. De snelste jongen en het snelste meisje belonen wij nog met een klein prijsje en degene die het meeste geld heeft opgehaald krijgt ook een prijsje.

Waarom doen we dit voor de Johan Cruyff foundation?

Ieder kind verdient een gezonde toekomst. De Johan Cruyff Foundation brengt jeugd vooruit door beweging. Juíst kinderen voor wie deze beweging wellicht niet vanzelfsprekend is. Sport en spel zijn belangrijk voor een goede en gezonde ontwikkeling van kinderen. Het maakt ze fitter, het leert ze met elkaar om te gaan en helpt bij hun persoonlijke ontwikkeling. We doen dit met projecten zoals Cruyff Courts, Schoolplein14 en sportprojecten voor kinderen met een beperking. Niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten. Het is namelijk overal ter wereld noodzakelijk om kinderen gezond te houden en om ze samen te laten leven in deze vaak complexe maatschappij.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Assen

Assen

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen