Gratis

Jongerenconferentie

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

NBC Congrescentrum

Blokhoeve 1

3438 LC Nieuwegein

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op zondag 11 maart 2018 organiseren we onze jaarlijkse ontmoeting voor jongeren tussen de 15 en 30 jaar: de jongerenconferentie. Deze dag is ontstaan vanuit de overtuiging dat iedereen een bijdrage kan leveren aan een mooiere wereld door het inzetten van zijn of haar talent. Elkaar daarin bemoedigen en ervoor inspireren is ons doel.

Dit jaar is Mpho Tutu een van onze gasten en sprekers in het ochtendprogramma.


Voor het middagprogramma kun je kiezen uit één van deze 14 workshops:

1. Kan ik zonder wij? Kan wij zonder ik?
Leven betekent samenleven, zo zijn zitten wij mensen nu eenmaal in elkaar. Vaak omschrijven we onszelf dan ook aan de hand van onze relaties. Je bent dochter van, beste vriend van, hoort bij die sportclub en zit daar op school of werkt bij dat bedrijf. Met wie ga jij relaties aan? En wat doe je als je gekwetst wordt?
Kom luisteren, denken en praten over alles wat te maken heeft met de brug oversteken naar de ander.
Max. 15 personen.

2. Hé, kijk mij eens niet zien! = VOL
Wat nu nog vanzelfsprekend is, is dat vanaf deze workshop niet meer! In deze workshop krijg je de kans te ervaren wat je gezichtsvermogen doet met vertrouwen en verbinding.
Wat kan je wel en wat niet als je niet of heel weinig ziet? Waar baseer je je oordeel op en hoe maak je contact? En welk effect heeft dat op jouw functioneren…
Laat je meevoeren in een donkere verkenning door het gebied wat je (nog) nooit gezien hebt! Jos en Annemarieke, die deze workshop begeleiden, hebben hier veel ervaring mee en veiligheid is gegarandeerd!
Max. 25 personen.

3. Kom over de brug met je talent! = VOL
We kunnen niet worden wat we niet zijn. En toch zijn we allemaal ergens voor in de wieg gelegd. Bij onze geboorte krijgen we een talent mee dat ook maakt wie jij bent. Maar wat is jouw talent, weet je dat eigenlijk wel? Pas als je weet wat jouw talent is, waar de ander jou nodig heeft en waar jij een ander nodig hebt, dan gaat het werken. Het krijgt een naam, het groeit en helpt je bij het vinden van jouw weg in het leven.
In deze workshop maak je kennis met het fenomeen talent. We gaan erover in gesprek en laten je zien in wat uitdagende oefeningen hoe je zelf je talent kunt vinden en benoemen.
Voor iedereen die denkt dat hij of zij niks bijzonders heeft!
Max. 20 personen.

4. Vooroordelen... wat doe je er mee?
Enig idee of jij soms geleid wordt door vooroordelen? Niet altijd slecht hoor, maar wel handig te ontdekken waar ze bij jou zitten. Deze workshop is best confronterend, als je eerlijk durft te zijn. Maar je gaat zeker niet met een negatief gevoel weg. Wel meer bewust waar jouw grenzen liggen, maar ook kansen.
Er bestaat geen groter vooroordeel dan te denken dat jij geen vooroordeel hebt.
Max. 40 personen.

5. Andere tijden nog dichterbij
De wereld veranderd in een rap tempo. Robots in de zorg, gekloonde apen, Brexit en Nexit, klimaatveranderingen, polarisatie en vluchtelingen, fake news, Russen terughacken. Andere tijden zijn heel dichtbij. Wij zijn erbij en als je jong bent ga je er waarschijnlijk het meest van meemaken.
Hoe verandert de wereld? Wat verandert er bij ons? Welk geluid laten wij horen? Hoe laten we dat geluid horen? Wie wil meedenken over deze vragen? Over verandering, creativiteit en invloed hebben. Over traditionele media en social influencers. Over jou!
Max. 30 personen.

6. Collegetour met Mpho Tutu
Ons land werd vorig jaar een inspirerende vrouw rijker: dominee Mpho Tutu-van Furth (54). De dochter van de Zuid-Afrikaanse aartsbisschop en Nobelprijswinnaar Desmond Tutu kwam voor de liefde naar Nederland. Haar huwelijk met een vrouw betekende dat ze haar priesterambt in Zuid-Afrika moest neerleggen.
Mis ‘m niet: deze kans om in gesprek te gaan met Mpho over samenleven in een verdeelde wereld, over de kracht van vergeven, waar ze samen met haar vader een boek over schreef, maar wat ze vooral in haar eigen leven heeft moeten toepassen.
Geen max.
Let op: deze workshop is in het Engels!

7. Is een dakloze verslaafde verantwoordelijk als hij steelt?
De politie is op zoek naar een man van begin 20. De man is op de vlucht geslagen nadat hij werd betrapt op het stelen van een brood en een stuk kaas. De politie heeft hem al snel gevonden, in een slaapzak onder een brug. Hij heet Levi. Sinds zijn vijftiende leeft hij op straat en hij is verslaafd aan alcohol en drugs. Wat vind jij? Moet deze man bestraft worden? En wat als het je broer is?
Aan de hand van maatschappelijke en sociale dilemma’s, soms serieus en soms hilarisch, gaan we op zoek naar jouw grenzen.
Max. 40 personen.

8. Onbegrends bruggen bouwen
Ook dit jaar is er weer een workshop voor jongeren met een beperking. In deze workshop ontdekken we dat iedereen, met zijn of haar begrenzingen, een aandeel heeft in de samenleving!
Tijdens de workshop bouwen we letterlijk en figuurlijk bruggen en kijken we over onze eigen grenzen heen. Meld je je voor deze workshop aan? Dan nemen we even contact met je op.
De taart staat klaar!
Geen max.

9. Escape room 2.0 / go to the border!
Je zit vast en hebt anderen nodig om eruit te komen. Maar ook creativiteit en doorzettingsvermogen. Een leuk maar ook pittige uitdaging om je grens op te zoeken. Durf jij het aan om in 60 minuten de opdracht te vervullen zodat je de ruimte weer kunt verlaten? Een uitdagend en superleuk spel waarin je naar je grenzen op zoek gaat. Naast bruggen bouwen met je teamleden, zoek je ook andere teams op.
Let op: heb je deze workshop in 2017 al gedaan? Dan kun je dit jaar helaas niet opnieuw meedoen.
Max. 120 personen.

10. Dance to the music
De typische Dabke (Arabisch, letterlijk: stampen) muziek is een echte gangmaker op Arabische bruiloften. Je ziet de dansvorm ook steeds meer in Nederland opkomen. De dans is van oorsprong traditioneel maar veel urban dancers maken een mix met hiphop en moderne dans.
Onder leiding van vier mensen uit Syrië leer je de basis. Iedereen kan meedoen, you'll love it!
Max. 40 personen.

11. Samen bruggen slaan
Als jongeren delen we een geloof in de toekomst, een vertrouwen in wat we samen voor elkaar kunnen krijgen en de overtuiging dat we werken vanuit een krachtige en stabiele basis. Het is onze opdracht om bruggen te slaan. Tussen ik en wij, mij en ons, jong en oud en tussen mensen van verschillende culturen en afkomst.
Maar bruggen bouwen vraagt om samenwerking, inzicht, kennis en creativiteit. Bij deze workshop gaan we praktisch aan de slag. Wat weet jij van het bouwen van een brug?
Max. 50 personen.

12. Duurzaamheid van binnenuit
Wie goed om zich heen kijkt ziet het: er groeit een nieuwe kijk op duurzaamheid. Het gaat niet alleen om de technologische oplossingen en regelgeving, maar juist ook over de relatie tussen mens en natuur, tussen mensen onderling en de relatie met jezelf. Dit zou je 'duurzaamheid van binnenuit' kunnen noemen.
Wat is jouw duurzame binnenkant? En hoe breng je die naar buiten? Voldoende stof om met elkaar op onderzoek te gaan met deze workshop.
Max. 30 personen.

13. Zelfbewust zijn
Daar zit je dan, op de jongerenconferentie, jongvolwassen te zijn. Je hebt in je leven alle ruimte om te ontdekken wie je bent, maar zonder iemand die je de weg wijst, kan dat best uitdagend zijn. Vragen als 'Wie ben ik?' en 'Wat zijn mijn talenten?' komen vast wel eens bij je op. Er is immers veel te ontdekken, over jezelf en over wat je wilt. Kom een stukje dichterbij jezelf tijdens deze workshop en ontdek je eigen borders and bridges.
Max. 15 personen.

14. Geef me even wat tijd
Leven en verlies, het hoort onlosmakelijk bij elkaar en iedereen krijgt ermee te maken. En niet ieder verlies is hetzelfde. Soms ontstaat door verlies ruimte voor iets nieuws, voor nieuw perspectief op het leven. Maar vaak moet verlies verwerkt worden, vooral als je een dierbare moet missen. Het verwerken van verlies is eigenlijk het doorlopen van een proces om je aan te passen aan een veranderde situatie. Hoe doe je dat? Welke fasen moet je door? Wat kan je helpen en wat juist niet?
Doe mee in deze workshop en ontdek hoe jij kunt omgaan met het verwerken van verdier en verlies, voor jezelf en voor een ander.
Max. 15 personen.

15. Spreek je uit
We treden als Apostolisch Genootschap meer naar buiten, maar wat hebben we te zeggen? Hebben wij eigenlijk wel een standpunt? En is het mogelijk om samen ons geluid te laten horen? We gaan aan de slag met actuele thema’s, maar oefenen onszelf ook in een ware race tegen de klok om het ons jargon te vermijden. Dus houd je van taal, heb je humor en ben je creatief: meld je aan!
Een wervelende en ook hilarische workshop waarin we ons mengen in het publieke debat. Een workshop voor iedereen die vindt dat ons geluid gehoord moet worden.
Max. 60 personen.

16. Iedereen kan iets voor de vrede doen
Elk jaar in september organiseert PAX de Vredesweek. Veel van onze gemeenschappen vervullen de rol van ambassade voor e vrede. Van daaruit en in samenwerking met anderen zijn er activiteiten in de eigen buurt. Van lezingen tot lessen op scholen, maar ook ontmoetingen met vluchtelingen, of...

Schrijf je in en maak concrete plannen voor jouw buurt. Het leukste is als je je inschrijft samen met iemand uit je gemeenschap. je gaat grenzen verleggen (omdenken) en samen bruggen bouwen aan de hand van uitdagende oefeningen. De opbrengst: een idee waarmee je concreet kunt werken aan vrede. Ook na de conferentie!
Max. 50 personen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

NBC Congrescentrum

Blokhoeve 1

3438 LC Nieuwegein

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen