Joyfulness, de stap voorbij Mindfulness

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Pleiade

36 Nieuwlandstraat

5038 SP Tilburg

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Ben jij ook één van die mensen die weten/voelen dat er een verandering nodig is in de wereld en onderschrijf je het Manifesto van Joyfulness, zoals afgebeeld? Een verandering van binnenuit, vanuit alle mensen! Ongeacht ras, geaardheid, geloof enz. enz.

Ben jij iemand die ook een bijdrage zou willen leveren aan die verandering, een verandering naar meer levensvreugde, meer samenwerking en meer plezier?

Ben jij iemand die graag de krachten wil bundelen en samenwerken om meer impact te hebben?

Dan nodigen we je graag uit voor deze bijeenkomst als een goed startpunt om je te laten informeren over het initiatief van Johan Spaans en Margreeth van Eersel, de coöperatie Joyfulness Worldwide.

In de vorm van een presentatie maakt Johan je deelgenoot van de visie die hij heeft en missie die hij wil uitdragen, o.a. via de coöperatie. Ook in Engeland is men bezig en andere landen, zoals Australië, Nieuw-Zeeland en de VS zijn in het vizier. Ook heeft Johan een boek geschreven over Joyfulness, die in de laatste fase is voor uitgifte en wordt nu ook in het Engels vertaald om ook wereldwijd te kunnen gebruiken.

Verder is dit moment uitermate geschikt om vragen te stellen en kennis te maken met andere betrokkenen en geïnteresseerden.

De presentatie wordt gegeven in De Pleiade te Tilburg. Een plek waar persoonlijke ontwikkeling en samenwerking hoog in het vaandel staan. Het ligt vlakbij het station en met de auto kun je redelijk vlakbij parkeren. Voor koffie/thee wordt gezorgd.

Locatie: De Pleiade Nieuwlandstraat 36 te Tilburg (LET OP: ingang achterzijde aan de Wingerdhoek)

Tijd: 28 augustus van 18:30 – 21:30 uur (tussen 18:30 en 19 uur inloop)

Om al een tipje van de sluier te lichten hieronder een stukje achtergrond.

Onze maatschappij staat in het teken van sterke onderlinge competitie. Die competitie draagt er aan bij dat alle energie gaat zitten in individuele prestatie en het voldoen aan allerlei vastgelegde normen. Dat begint op school en gaat door in het latere werk. Veel unieke kwaliteiten van mensen raken uit het zicht. De persoonlijke Joy gaat daardoor verloren. Dat leidt tot de enorme hoeveelheid mensen met depressieve klachten, stress en burn-out.

Er zijn heel veel mensen die "iets anders willen", meer verbinding met elkaar, meer vanuit het hart leven, meer levensvreugde. Dat is prachtig maar niet als je dat alleen moet doen. Dan blijft het 1 en 1 = 2. Wij willen juist de verandering met mensen samen gaan doen. Dit op het gebied van onderwijs en jeugd (daar zit de toekomst), maar ook begeleiding van individuele mensen, bedrijven en organisaties, de Zorg en ook kunst. Zonder kunst is er ook geen beschaving tenslotte. We willen het belang van intuïtie en creatie onder de aandacht brengen. Om op die manier de balans te herstellen in een samenleving waarin de rationele afweging is gaan overheersen. Ook daar is zeer veel behoefte aan. Zo wordt 1 en 1 = 3 of misschien nog wel meer.

Joyfulness is wat ons betreft een logisch vervolg op Mindfulness.
Mindfulness zorgt voor persoonlijke rust in een stressvol leven. Zeker belangrijk en zinvol, maar tegelijkertijd ook erg individueel gericht. Daarnaast is rust toch heel wat anders dan Joy. Joy bruist van binnen en dat wil je met anderen delen. Joyfulness gaat daarmee over de kracht van “Samen”.

Daar waar geluk de richting kan zijn, is levensvreugde oftewel Joyfulness, de brandstof, de energiebron. Denk aan sportteams, die boven zichzelf uitstijgen als er plezier en levensvreugde in het team zit, elkaar versterken doordat ze weten dat ze samen sterker zijn en iedereen belangrijk en gelijkwaardig is. De harmonie en erkenning voor elkaars unieke bijdrage, maken grootse prestaties mogelijk en dus veel impact. Dit geldt ook voor organisaties en dat is waar de coöperatie Joyfulness Worldwide een rol in wil spelen, wereldwijd. Zowel voor individuen om te helpen levensvreugde in alle gebieden van het leven te (gaan) ervaren, als voor het onderwijs, teams en organisaties.

In de wereld zijn veel mensen en initiatieven die al bezig zijn met iets soortgelijks. Vaak op deelgebieden. Een belangrijk doel van de coöperatie is ook de krachten te bundelen. Gebruik maken van elkaars kwaliteiten en een gezamenlijk geluid laten horen, met behoud van je eigenheid en kwaliteiten. Helemaal mooi als het groeit tot een beweging, een beweging naar harmonie, verbinding en Joy.

We verwelkomen je graag bij de Pleiade, zaal Oase in Tilburg (achter ingang!)

Hartelijke groet,

John Schmeitz en Johan Spaans

Datum en tijd

Locatie

Pleiade

36 Nieuwlandstraat

5038 SP Tilburg

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen