Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Zee- en Havenmuseum

Havenkade 55

IJmuiden

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

In het Zee- en Havenmuseum wordt de geschiedenis en ontwikkeling van het Noordzeekanaal, IJmuiden, de visserij en maritieme activiteiten in Velsen weergegeven. In 2019 bestaat het Zee- en Havenmuseum 25 jaar. Eén van de jubileumactiviteiten is de jubileumrondleiding op elke 1e woensdag van de maand.

Het museum heeft in totaal13 zalen met een vaste expositie en 2 zalen met een wisseltentoonstelling. In elke zaal wordt één van de onderwerpen van bovengenoemde missie weergegeven. In de jubileumrondleiding komt elke maand een andere zaal en dus een ander onderwerp aan de orde. De rondleiding begint met een film die aansluit bij het onderwerp van de rondleiding. De rondleiding inclusief film duurt in totaal circa 1 uur.

Onderwerpen
6 februari: geschiedenis en het graven van het Noordzeekanaal. Op deze dag zijn er 3 rondleidingen.
6 maart: ontstaan en ontwikkeling van IJmuiden
3 april: visserij en koopvaardij tijdens de tweede wereldoorlog
1 mei: Festung IJmuiden; IJmuiden tijdens de tweede wereldoorlog
5 juni: het Loodswezen
3 juli: geschiedenis van Scheveningen Radio
7 augustus: geschiedenis en ontwikkeling van telegrafie op schepen
4 september: sleepboten
2 oktober: visserijmethoden
6 november: bergingen, mv. 'Elwood Mead'
4 december: sluizencomplex IJmuiden

Na afloop of vooraf kunt u de overige 12 zalen van het museum bezoeken of een drankje gebruiken in het museumcafé. De rondleiding is, na betaling van de toegangsprijs of scannen van uw museumkaart, gratis. Voor kinderen heeft het museum 3 verschillende speurtochten uitgezet. De toegangsprijzen voor het museum zijn voor volwassenen €7,-, 65+ €5,- en kinderen t/m 12 jaar €3,50 per persoon. De museumkaart geeft gratis toegang. Reserveer nu via de rode knop 'selecteer een datum' de woensdag voor de rondleiding. Maximaal aantal deelnemers per rondleiding is 15 personen. Na reservering ontvangt u een bevestiging per e-mail.

De openingstijden van het IJmuider Zee- en Havenmuseum zijn: woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur en in de schoolvakanties alle middagen behalve maandag van 13.00 tot 17.00 uur. Voor verdere informatie www.zeehavenmuseum.nl

Datum en tijd

Locatie

Zee- en Havenmuseum

Havenkade 55

IJmuiden

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen