Niet beschikbaar

JUNIOR TECLA & ROOTSRIDERS IN CONCERT: TRIBUTE TO BOB MARLEY

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

MADERO OCEAN CLUB

Bapor Kibrá

Willemstad, Curaçao

Curaçao

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Zaterdag 2 september kunnen Reggae liefhebbers opnieuw hun hart ophalen bij het concert van de mega populaire Tribute 2 Bob Marley band Rootsriders. Uiteraard onder bezielende leiding van onze eigen Junior Tecla. Midden in het Europees festivalseizoen onderbreken ze hun tour en verrassen Curaçao met een optreden.

TICKETS: Early birds 15 ANG. Voorverkoop 25 ANG en aan de deur 35 ANG.

VERKOOPPUNTEN: 24 uur uit de muur, Van Den Tweel, Beep Beep, Bruna, Mensing’s en Madero Ocean Club

Rootsriders wordt beschouwd als de beste tributeband van reggaelegende Bob Marley. De band ontstond begin 2006 wanneer een groep bevriende muzikanten en Bob Marley fans waaronder leadzanger Junior Tecla en de dan nog onbekende zangeressen Shirma Rouse en Giovanca de Melkweg ter gelegenheid van Marley’s 25e sterfdatum hun eerste tributeshow in elkaar zetten. Samen met bevriende collega’s als Typhoon en Opposites zetten ze die avond de Melkweg compleet op z’n kop. Er volgt een tour en als ze in 2011 abrupt besluiten te stoppen volgt nog een laatste uitgebreide afscheidstournee. Maar in 2013 kriebelt het toch weer en stapt zanger Junior met een nieuwe begeleidingsband het podium op. Deze groep muzikanten stond in de reggae ‘scene’ bekend als één van de beste begeleidingsbands van Europa die vele grote Jamaicaance reggaesterren tijdens hun tours door Europa hebben begeleid waaronder Maxi Priest, Gyptian en Gregory Isaacs.


Rootsriders is anno 2017 populairder dan ooit en een graag geziene en gehoorde act in heel Nederland en ver daarbuiten. Geen show is hetzelfde omdat Rootsriders continu bezig is met vernieuwing van de show en repertoire. Het is al weer twee jaar geleden dat Rootsriders voor het laatst een concert op het eiland gaf. Voor de muzikanten van Rootsriders is Curaçao één van de mooiste en gezelligste plekken waar ze graag optreden, meldt tourmanager Cyril van Schooten: Zoals bekend is onze leadzanger Junior Tecla een echte Curaçaoënaar in hart en nieren.

De Curaçaose leadzanger en componist Junior Tecla neemt de lead vocalen voor zijn rekening. Junior zingt de reggae klassiekers op overtuigende wijze en voor enkelen is de vergelijking met Bob dan ook zeer dichtbij. Junior: “Het klinkt misschien raar, maar als ik eenmaal het podium betreed, voel ik Bob. Ik zit diep in de boodschap van zijn teksten.” Junior meldt dat naast reggae hij bezig is met zijn eigen composities en een aantal muzikale projecten: “Wanneer het zover is, vertel ik er meer over. Voor nu verheug ik mijn op deze Caribische concerten van mijn Rootsriders en ook mijn nicht, zangeres Tamara Nivillac, is er bij.”

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

MADERO OCEAN CLUB

Bapor Kibrá

Willemstad, Curaçao

Curaçao

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen