€ 15

Just Hanging Out #6: Malique Mohamud & Concrete Blossom

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

De Nieuwe Tuin

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Just Hanging Out #6: Malique Mohamud & Concrete BlossomBarbecue

Op zondag 25 augustus vindt van 13:00-18:00 een daytime barbecue plaats in De Nieuwe Tuin. De BBQ wordt verzorgd door Big Nate van Smells Good in the Hood, die soul food gerechten van over de hele wereld kookt. Neem deel aan de BBQ en ontdek samen met Festival Magia de verhalen van de gebruikers van De Nieuwe Tuin.

  • Kosten: 15 euro per persoon voor de barbecue (vegetarisch of vlees)
  • Zondag 25 augustus, 13:00 - 18:00
  • Locatie: De Nieuwe Tuin, naast Het Nieuwe Instituut

Just Hanging Out in De Nieuwe Tuin

Sinds 2015 is De Nieuwe Tuin, ontworpen en onderhouden door kunstenaar Frank Bruggeman en ecologisch hovenier Hans Engelbrecht, een veelgebruikte publieke plek rond Het Nieuwe Instituut.

Architecten Afaina de Jong en Zaira Pourier (AFARAI) deden op verzoek van Het Nieuwe Instituut onderzoek naar het veelzijdige gebruik ervan met als doel de waarde ervan zichtbaar te maken en te ondersteunen. Ze hingen enkele weken rond, spraken met gebruikers en bezoekers en ontdekten de specifieke kwaliteiten van de plek.

Het programma Just Hanging Out onderzoekt de publieke ruimte in Rotterdam en specifiek ruimte van De Nieuwe Tuin. Het rondhangen in de publieke ruimtes wordt in het programma gekaderd door een ruimtelijke en culturele perspectief. In plaats van door middel van beheersing of anti-design het gebruik van de publieke ruimte tegen te gaan, neemt het programma het rondhangen als een beginpunt om na te denken over eigenaarschap, de waarde van ‘vrije’ publieke plekken, en hoe de aanwezigheid van ‘anderen’ de publieke ruimte impact heeft op de ervaring en benadering van ruimte.

In de zomer van 2019 staan zes hosts centraal voor het programma van De Nieuwe Tuin. De hangouts vinden plaats rondom het idee van een daytime barbecue en trekken niet alleen nieuwe bezoekers aan uit het netwerk van de gastheren/vrouwen, maar betrekt ook huidige gebruikers.

Just Hanging Out #6: Malique Mohamud & Concrete Blossom

Malique Mohamud is een schrijver, regisseur, performer en programmamaker wiens interesse voor stedelijkheid in relatie tot straatcultuur in zijn jongere jaren ontwikkeld raakte door cassettebandjes van Wu-Tang, Tupac en Outkast uit zijn broers slaapkamer te verduisteren. Deze zoon van een Somalische dichter en een generaal is een voorvechter van en zoekt betekenis in culturele productie vanuit een Afro-diasporische lens. Autonomie, subversiviteit en (scheve) machtsrelaties zijn terugkerende thema’s in zijn werk. Word on the street is dat hij de beste tosties maakt aan de noordoever van de Maas en dat hij tot op de dag van vandaag nog steeds een beetje verliefd is op Lauryn Hill. Momenteel onderzoekt deze creatieve alleskunner met het platform Concrete Blossom, waarvan hij de oprichter is, hoe de transformatieve kwaliteiten van straatcultuur kunnen bijdragen aan een inclusieve samenleving.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

De Nieuwe Tuin

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen