Gratis

Kampen All Inclusive Café

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Quintus, centrum voor kunst en kunsteducatie

38 Vloeddijk

8261 GC Kampen

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Een hartelijke Hanzestad voor iedereen. Daar gaan we voor in 2021. Hoe? Dat bepalen we samen!

Over dit evenement

Een hartelijke Hanzestad voor iedereen. Dat is de ambitie van binnenstadsondernemers, de culturele instellingen en vele andere Kampenaren. Op maandagavond 7 september zijn alle mensen die zich hierbij betrokken voelen vanaf 19 uur van harte welkom in restaurant Ma Greet. Daar worden de goede voornemens toegelicht, maar moeten vooral concrete plannen worden gemaakt om Kampen ‘inclusief’ te maken. Gratis aanmelden kan via deze website en is vanwege de Coronamaatregelen verplicht. Ook online meedoen is mogelijk, via www.kampenhelpt.nl.

Toegankelijk en gastvrij

“Zit je in een rolstoel of kun je slecht tegen lawaai? Dat zou geen belemmering mogen zijn om Kampen te bezoeken”, aldus binnenstadsmanager Leo Hoksbergen. Cultuurmakelaar Hanneke Nabers sluit zich daar graag bij aan: “ben je geen stereotype blonde hetero Hollander? Dan kan ik me voorstellen dat je soms het gevoel hebt dat je aan de zijlijn staat. Ook in de culturele sector van Kampen doen we ons best daar verandering in te brengen.” Of zoals citymarketeer Roeland Tameling het verwoordt: “Kampen wil een hartelijke Hanzestad zijn. Voor iedereen. Beleidsmakers noemen dat inclusiviteit, ik vertaal dat graag met: iedereen doet mee!”

Acties oppakken

De organisatoren van het ‘All Inclusive Café’ zien volop kansen om hier praktisch mee aan de slag te gaan. Een greep uit de ideeën: de toegankelijkheid van winkels en restaurants verbeteren, een ‘stille kermis’ en andere speciale activiteiten geschikt voor mensen met een handicap. Maar ook: gesproken commentaar bij evenementen en gebarentolken bij theatervoorstellingen, openbare toiletten zonder drempels en gastvrijheidstrainingen. Daarnaast willen de initiatiefnemers graag mensen met verschillende achtergronden bij elkaar brengen zodat er wederzijds begrip ontstaat.

Cultuurcafé en Stadscafé ineen

Waar vroeger losse ‘Cultuurcafés’ voor de culturele sector en ‘Stadscafés’ voor de binnenstad werden georganiseerd, zijn nu de krachten gebundeld. Op 7 september wordt bekend gemaakt welke subsidiemogelijkheden er zijn voor goede plannen om de inclusiviteit van Kampen te verbeteren. En er worden Stadscheques weggegeven aan de meest kansrijke initiatieven die deze avond worden bedacht én gepresenteerd. Het volledige programma staat op www.kampenallinclusive.nl. Via deze website kunnen ondernemers, cultuurmakers en andere creatievelingen zich ook gratis aanmelden voor het Kampen All Inclusive Café. Iedereen die via internet live mee wil kijken en meedoen is welkom via www.kampenhelpt.nl.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Quintus, centrum voor kunst en kunsteducatie

38 Vloeddijk

8261 GC Kampen

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen