€ 3,75 – € 7,50

Karel Millenaar – Become President of Play

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Wat als falen een spel is? Game designer Karel Millenaar gelooft dat elk complex idee spelenderwijs versimpeld kan worden. Met falen als uitgangspunt neemt hij spelers mee in een versneld denk- en maakproces waaruit verschillende spellen rollen. Omdat je het meest leert door het te doen worden deze spellen gezamenlijk gespeeld en geëvalueerd. Juist door niet te lang stil te staan bij een idee en gewoon te beginnen met prutsen worden problemen behapbaar.

Karel Millenaar

Grafisch en game designer Karel Millenaar noemt zich de President of Play. Hij maakt lelijke dingen mooi en saaie spellen leuk. Met zijn bedrijf FourceLabs focust hij op invasieve games in de fysieke en sociale ruimte. Zijn speelveld strekt zich uit van installaties tot bordspellen en videogames tot alles daartussenin. Hij heeft gewerkt voor grote bedrijven als Philips en Corio, en culturele instellingen als Universiteitsmuseum Utrecht, maar is ook te vinden op festivals en evenementen. Millenaar is als onderzoeker verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam.

Thursday Night Workshop

Makers en ontwerpers uit de wereld van architectuur, design en digitale cultuur delen in speciale workshops hun technieken, experimenten en vraagstukken.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.00 een lichte vegetarische maaltijd aan. Dinervouchers à € 7,70 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link voor Thursday Night Live!


Het Nieuwe Instituut behoudt zich het recht voor om bij minder dan 5 aanmeldingen de workshop te annuleren of te verplaatsen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen