Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Melkweg 1

1 Melkweg

9718 EP Groningen

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Interviewserie met IT ondernemers binnen en buiten Groningen. Dit keer met Jantine Doornbos van Dropper!

Over dit evenement

We zijn in september gestart met een interview-serie. De gasten zijn IT-ondernemers; mensen uit de praktijk dus. De host van is Ronald Mulder, onder meer auteur van leerboeken over ondernemerschap en columnist vanNoordZ, het ondernemersplatform van het Dagblad van het Noorden. Ronald vraagt ze drie kwartier lang het hemd van het lijf, en als hij wat vergeet kan het publiek zelf ook vragen stellen. Dat kan trouwens ook nog tijdens de aansluitende borrel.

Gast is Jantine Doornbos, founder van Dropper. Het ondernemerschap heeft altijd in haar gezeten; zij startte tijdens haar studie Informatiekunde al een skateshop en een aantal webshops. Haar uiteindelijke missie is om de stadslogistiek makkelijker, sneller en duurzamer te maken.

Op 11 mei 2016 bedacht Jantine Doornbos Fooddrop: een fietsende bezorgdienst die eten van verschillende restaurants naar elke Groningse voordeur kon brengen. Tien dagen later was het er. Ze deed alles zelf: de branding, de marketing en het systeem dat de orders moest verwerken

Onlangs kwam ze in het nieuws omdat ze meerdere grote investeringen ophaalde met Dropper: nog steeds met fietsende bezorgers, maar een breder assortiment. Bosje bloemen nodig? Dropper brengt het binnen een uur. Op de fiets, want duurzaam. Een logistieke oplossing voor consumenten, maar ook voor het bedrijfsleven. En vooral: een bedrijf dat geluk aan de deur bezorgt. Inmiddels is Dropper ook uitgebreid naar Leeuwarden.

“Het idee voor Dropper had ik al toen ik met Fooddrop begon. Ik word ontzettend blij van de gedachte dat ik iets kan bouwen dat anderen blij maakt. Mijn bedrijf levert mensen tijd op. Tijd met hun gezin, met vrienden, tijd voor henzelf of tijd om te werken. En het zorgt ervoor dat lokale MKB beter kan concurreren met webwinkels. Win-win.”

Dropper is in essentie een techbedrijf, alles draait om de software die Doornbos vanaf het begin zelf bouwde. Onze klanten interesseert het echt niets hoe Dropper werkt, als het maar werkt. Dat wij alles automatiseren met geavanceerde techniek, dat vinden alleen investeerders interessant.”

Studenten, docenten, collega-ondernemers en andere nieuwsgierigen… iedereen is welkom!

Www.kasteelgro.nl

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Melkweg 1

1 Melkweg

9718 EP Groningen

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen