Gratis
Keilepodium: HOE WILLEN WIJ WONEN, M4H, 2030- MIDDAG 3

Keilepodium: HOE WILLEN WIJ WONEN, M4H, 2030- MIDDAG 3

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Keilepand

Keilestraat 9F

3029 BP Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Lezing- en workshopreeks in het Keilepand, M4H. Middag 3 op 7 juni met workshop door stadmakers Floor Ziegler en Teun Gautier.

Over dit evenement

‘Gewoon goed wonen en werken’

Nederland heeft grote nood aan betaalbare woningen. We noemen dat de wooncrisis. Het Rotterdamse M4H is een unieke plek in de nabijheid van bestaande stedelijke structuren en voorzieningen, waar nog ruimte beschikbaar is. De verleiding is groot om hier in een zo kort mogelijke tijd een zo groot mogelijke hoeveelheid woningen neer te zetten. Bouwen, bouwen, bouwen!

Maar wat voor woningen? M4H is, tussen haven en stad, dé perfecte plek om nieuwe en diverse woon- en werkvormen te ontwikkelen. Van groot tot klein, van individueel tot collectief, door ontwikkelaar, corporatie én coöperatie. Het motto van het Ruimtelijk Raamwerk is immers ‘Collectiviteit als basis voor Circulariteit’. Dat impliceert samen werken aan een duurzame toekomst voor een inclusief stuk stad én daagt uit op langetermijndenken, terwijl de korte termijn noodzaak van voldoende woningen ons om de oren slaat en verleidt tot oude patronen.

Maar nieuwe woon-werkvormen, vragen om kwalitatieve innovatie van het woningontwerp, om nieuwe financieringsvormen, nieuwe eigendomsvormen en innovatieve ontwikkelmethoden. Maar bovenal vraagt het om langdurig commitment, van ons allemaal, waarbij tijd niet zozeer geld zou moeten zijn, maar vooral aandacht.

Zodat sociale gemeenschappen kunnen groeien en M4H als plek collectief wordt opgeladen om het als karaktervol stuk stad, geheel circulair door te geven aan de generaties na ons. Wie of Wat is er nodig om binnen een circulaire en collectieve ontwikkeling gewoon goed wonen en werken mogelijk te maken? Met een aantal lezingen en workshopsessies door zelfstandige denkers verkennen we de succesfactoren van een goede woon-werk ontwikkeling.

Op deze middag op 7 juni gaan we tijdens de derde bijeenkomst op pad met stadmakers Floor Ziegler en Teun Gautier. We maken samen een omgevingswandeling en nemen dat wat in de gesprekken op straat wordt opgehaald mee in de workshop daarna.

Floor Ziegler en Teun Gautier zijn Stadmakers en oprichters van de StadmakersCooperatie, een netwerk van mensen die opstaan in hun buurt of wijk om die mooier, liever, schoner, duurzamer en veiliger te maken. Het betrekken van sleutelfiguren bij (her-) ontwikkelingsprojecten draagt sterk bij aan de kwaliteit van en draagvlak. Door duurzame gemeenschappen te maken, te verbinden en verbonden te houden wordt de waarde die projecten toevoegen voor de buurt vergroot. Floor en Teun waren betrokken bij een groot aantal winnende inschrijvingen voor tenders. Zij zullen in hun workshop dieper in gaan op hun werkwijze aan de hand van een aantal voorbeelden uit hun praktijk en de aanwezigen laten ervaren wat er gebeurt als je de goede vragen stelt, echt luistert en echt betrekt.

Locatie:

Keilepand, M4H, Keilestraat 7-9, 3029 BP Rotterdam, ingang aan de Voedseltuin.

Tijdstip: 7 juni 2022, van 13.30h (inloop 13.00h) tot 16.30h

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Keilepand

Keilestraat 9F

3029 BP Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen