Kennisbijeenkomst kansengelijkheid

Venster Acties

Kennisbijeenkomst kansengelijkheid

Kennisbijeenkomst kansengelijkheid - Vooroordelen in het onderwijs.

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

De Pont Wilhelminapark 1 5041 EA Tilburg Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

  • 4 uren
  • eTicket voor mobiel

Kansengelijkheid: onbewuste vooroordelen in het cultuuronderwijs

Kunstloc Brabant daagt schoolbesturen, beleidsmakers, docenten en intermediairs op donderdag 2 maart 2023 in De Pont aan om aan de slag te gaan met (on)bewuste vooroordelen binnen het onderwijs. Welk kind wordt gezien en welk kind niet? En hoe kun jij vanuit jouw positie werken aan gelijke kansen voor elk kind?

Na de bijeenkomst ga je naar huis met inspiratie om je eigen perspectief te verbreden. Een methode om later zelf in je werkpraktijk toe te passen om beter in elkaar te kunnen verplaatsen.

Programma

In deze bijeenkomst stoppen we met eindeloos praten over kansenongelijkheid, maar maken we samen de eerste stap in het mogelijk maken van gelijke kansen voor ieder kind. Kunstloc Brabant organiseert tijdens de PUNCH avond in museum de Pont een avond waarin onbewuste vooroordelen in het onderwijs centraal staan. Op het programma staat een rondleiding langs de tentoonstellingen van de Pont, de workshop Face-it! En een lezing. Het precieze programma wordt aangevuld, dus houd onze website in de gaten.

17:00 – 17:30 = Inloop met soep

17:30 – 18:30 = Start rondleiding

18:30 – 19:30 = Workshop Face-it

19:30 – 19:45 = Pauze

19:45 – 20:45 = Lezing en nagesprek

Achtergrondinformatie over kansenongelijkheid

Kansenongelijkheid. We weten dat het er is. We weten dat het een actueel en relevant thema is - óók binnen de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit. En we willen er iets aan doen, omdat we vinden dat alle kinderen gelijke kansen verdienen. De grote vraag blijft: hoe gaan we daar dan mee aan de slag?

Om te kunnen zien waar er kansen binnen het onderwijs blijven liggen, moeten we verschillende perspectieven herkennen én erkennen. Hierbij spelen onbewuste vooroordelen een grote rol, meer dan dat we willen of kunnen toegeven. Om hier bewust van te worden, is het zaak onszelf te trainen om blinde vlekken te ontdekken in het eigen perspectief. En deze te verbreden naar een wereldwijd perspectief.

Organisatie

Deze avond wordt georganiseerd ook Kunstloc Brabant in samenwerking met museum De Pont.