Gratis

Kenniscentrum Waterlinies Netwerkdag 2019-1

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Fort bij Uithoorn

Mijdrechtse Zuwe 31

1427 AV Uithoorn

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op donderdag 23 mei organiseert het Kenniscentrum Waterlinies weer een netwerkmiddag waarvoor u van harte bent uitgenodigd. De rode draad van de bijeenkomst is deze keer de Stelling van Amsterdam: de locatie, de algemene historische inleiding en het generieke deel.

De bijeenkomst wordt gehouden op Fort bij Uithoorn
Inloop vanaf 12.30 uur en aanvang om 13.00 uur.

Het programma

Het programma bestaat uit drie delen:

1. Inleidingen over de Stelling van Amsterdam, de stand van zaken bij het KCW en de nominatie bij Unesco, en over de relatie tussen ruimtelijke ontwikkeling en de status van werelderfgoed (13.00 – 15.00, incl. pauze)
2. Discussie en ervaringen uitwisselen over de omgang met de werelderfgoedstatus (15.00 – 16.00)
3. Rondleiding in het fort met afsluitende borrel (16.00 – 17.00)

Na een bijeenkomst in Fort bij Vechten en Vesting Naarden, vonden we het tijd om onze blik van de Nieuwe Hollandse Waterlinie te verleggen naar het noordelijke deel van ons aandachtsveld: de Stelling van Amsterdam. Dat maken we tastbaar door de bijeenkomst te organiseren in Fort bij Uithoorn.

De relatie met onze huidige tijd leggen we via de Unesco. De Stelling van Amsterdam heeft al sinds 1996 de status van werelderfgoed en dus ervaring met alle verplichtingen die daarbij komen kijken. Nu de nominatie van de Nieuwe Hollandse Waterlinie om eveneens deze status te krijgen, weer een stap dichterbij is, leek het ons goed om die ervaring met u te delen. Daar gaan we tijdens een lezing op in. Na de pauze willen we daarover met u in gesprek: uw eigen ervaringen, verwachtingen en (veronderstelde) dilemma’s.

Aan deelname aan de netwerkbijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Fort bij Uithoorn

Mijdrechtse Zuwe 31

1427 AV Uithoorn

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen