Gratis
Kennisdeelbijeenkomst: Samen met het bedrijfsleven aan de slag

Kennisdeelbijeenkomst: Samen met het bedrijfsleven aan de slag

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Zone.college

7 Koggelaan

8017 JN Zwolle

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Het bedrijfsleven is nodig om het curriculum te vernieuwen en je lessen duurzamer te maken. Maar wat is daarvoor nodig?

Over dit evenement

Leren voor Morgen organiseert een aantal live bijeenkomsten voor medewerkers van scholen die bezig zijn of willen met duurzaamheid, steeds op een andere locatie, in samenwerking met een school. Onderdeel van deze bijeenkomsten is steeds: een rondleiding op de hostinstelling, een inleiding op een specifiek thema en intervisie. De bijeenkomsten zijn in eerste instantie bedoeld voor medewerkers van mbo instellingen, maar ook open voor medewerkers van andere onderwijslagen.

Kennisdeelbijeenkomst: Samen met het bedrijfsleven aan de slag

di 24 mei 2022, 14:00 uur — 17:00 uur Zone.college

Het bedrijfsleven is een belangrijke partner om je curriculum te vernieuwen en je lessen duurzamer te maken. Maar hoe doe je dat? Hoe kom je als school tot échte samenwerking met bedrijven? Een samenwerking die meerwaarde heeft voor alle partijen, en die leidt tot betekenisvol onderwijs voor studenten? Wat zijn succesfactoren voor het slagen van zo’n samenwerking? Wat is daarvoor nodig? Bertus Boer, docent plantenteelt bij Zone.College presenteert de samenwerking die hij in de opleiding met bedrijven in de regio vorm geeft en gaat daarbij in op bovenstaande vragen. Vivian Siebering, projectleider duurzaamheid bij Zone.College belicht deze vragen vanuit de hoek van het samenwerkingsproject ‘de zuiverende kas’. De presentaties zijn interactief en bieden voldoende ruimte voor vragen en discussie.

Tijdens deze bijeenkomst gaan we weer letterlijk bij een mbo in de keuken kijken. De bijeenkomst vindt plaats in de kas van Zone.College, een inspirerende, groene plek. Ook is er tijdens deze bijeenkomst weer ruimte voor intervisie, die we dit keer zullen toespitsen op het onderwerp ‘samenwerken met externe partijen’. Waar loop je tegenaan bij het structureel vormgeven aan samenwerkingsverbanden voor duurzaamheid, en wat kan je hierin van anderen leren?

Programma

14:00 - Welkom met koffie/thee

14:15 - Presentaties Bertus Boer, docent plantenteelt en Vivian Siebering, projectleider duurzaamheid, vragen en discussie

15:15 – pauze15:30 - Intervisie en uitwisseling, conclusies

16:45 – Borrel

Locatie: Koggelaan 7, 8017 JN Zwolle (5 min lopen vanaf het station)

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Zone.college

7 Koggelaan

8017 JN Zwolle

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen