Gratis

Kennisdelingsplatform OTL-ontwikkeling

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Dit is de zevende van een reeks bijeenkomsten gericht op kennisdeling over lopende OTL-ontwikkelingen binnen de GWW.

Over dit evenement

Het is voor opdrachtgevers en opdrachtnemers in de bouw van belang om data objectgericht te structureren, zodat deze data gemakkelijker kunnen worden uitgewisseld tijdens de aanleg-, beheer- en onderhoudsprocessen. Hiervoor worden nu naast elkaar door diverse partijen in de GWW ObjectTypeLibraries (OTL’s) ontwikkeld en in de praktijk getoetst op projecten.

Kennisdelingsplatform OTL-ontwikkeling

Het platform richt zich op de organisatie van de kennisdeling van de diverse OTL-ontwikkelingen die reeds in uitvoering zijn. Het biedt aan de gebruikers van standaarden (gemeenten, provincies, rijksoverheden, infrabouwers etc.) de mogelijkheid om:

  1. Met hun eigen OTL-ontwikkeling geïnformeerd te zijn over de aansluiting op de sectorstandaarden en af te spreken formaten tussen ketenpartners voor uitwisseling van data.
  2. Via platformbijeenkomsten kennis en projectervaringen te delen bij de beproeving van de OTL’s in diverse organisaties.

Bijeenkomsten

In totaal worden 8 kennisdelingsbijeenkomsten georganiseerd, waarvan de zevende is gepland op donderdag 20 mei. Deze bijeenkomst verloopt als teleconferentie (Zoom). Opnamen van de eerdere bijeenkomsten kunt u terugzien in het YouTube-kanaal van het BIM Loket.

Aan de sprekers is expliciet gevraagd in te gaan op de vraagstukken waar men bij de ontwikkeling tegenaan loopt. Van de deelnemers vragen we een actieve bijdrage in de gesprekken.

Programma

Het online-programma start stipt om 13:30 uur. Vanaf 13:20 uur kunt u bij de sessie inloggen.

13:30 – Opening en toelichting programma

13:40 – De NEN2660 als basis voor data-uitwisseling in de bouw. Presentatie door Mick Baggen (Rijkswaterstaat).

14:10 – Uitwerking van de NEN2660 in de CB-NL: waar gaat het over, en hoe gaan we de betekenis voor de praktijk testen? Presentatie door Jaap Bakker (Rijkswaterstaat).

14:40 – PAUZE

15:00 – Het Kernmodel CB-NL: keuzen in opzet en modellering. Presentatie door Bart Bink (Braindex, lid van de expertcommissie COINS en CB-NL) en Henny Stolwijk.

15:30 – Gesprek/discussie over de behandelde vraagstukken

15:50 – Afronding, terugblik & vooruitblik

16:00 – Sluiting

Project gehonoreerd door digiGO en uitgevoerd onder de vlag van het BIM Loket


		Afbeelding van Kennisdelingsplatform OTL-ontwikkeling
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen