Kennisevent Same Day Delivery, door Kieskeurig.nl & UC Group

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Krommewetering 51

51 Krommewetering

3543 AM Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De retailmarkt verandert razendsnel. We kopen steeds meer online en we verwachten dat de producten steeds sneller geleverd worden. Was het een paar jaar geleden nog gebruikelijk dat een bestelling binnen een paar werkdagen werd bezorgd, tegenwoordig is de norm ‘Vandaag besteld, morgen in huis’

Nationaal en internationaal kan de consument steeds vaker kiezen voor “Same Day Delivery”: “Vanmorgen besteld, vanavond in huis”. Deze steeds korter wordende levertijd heeft forse consequenties voor retailers en logistieke dienstverleners.

Maar heeft de online consument eigenlijk wel behoefte aan zo’n korte levertijd ? Is het voor retailers een grote commerciële kans of leidt deze korte levertijd alleen maar tot meer kosten ? Welke aanpassingen zijn nodig in de distributieprocessen om deze korte levertijd mogelijk te maken ?
Same Day Delivery, heel veel vragen dus:Waar liggen de kansen en verwachtingen en wat zijn de valkuilen?

Kieskeurig.nl onderzocht dit jaar onder ruim 4600 Nederlandse consumenten wat zij verwachten van Same Day Delivery en UC Group deed internationaal onderzoek en interviewde in Nederland ruim 20 retailers en logistieke dienstverleners. Dit najaar besloten beide organisaties om de kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeken te combineren. Resultaat: een helder en verrassend beeld van de staat van Same Day Delivery in Nederland.

Op het kennisevenement Same Day Delivery worden de onderzoeksresultaten gepresenteerd. Het volle en informatieve programma wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Programma

14:00 uur: Inloop

14:30 - 15:30 uur:

- Welkom door de dagvoorzitter, Raimon Gort, directeur kieskeurig.nl

- Presentatie van het Kieskeurig.nl-onderzoek door Kieskeurig.nl. Wat vindt de Nederlandse consument van Same Day Delivery ?

- Presentatie van het UC Group-onderzoek door Inga Helmons, young professional UC Group. Same Day Delivery Logistics: Uitdagingen en oplossingen

15:30 - 15:50 uur: Koffiebreak

15:50 - 16:45 uur:

- Ervaringen uit de markt door een retailer

- Ervaringen uit de logistieke markt door NEDWRK (in NL beter bekend als RedjePakketje) door Sam Rohn, CEO NEDWRK.

- Logistiek en duurzaamheid: Hoofdaanpak van het project “Bewust Bezorgd” van thuiswinkel.org: Margreeth Pape, duurzaamheidsmanager Thuiswinkel.org

16:45 - 17:00 uur:

Afsluiting en samenvatting door Pascal van Beek, founding partner UC Group

17:00 - 18:30 uur:

Netwerkborrel

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Krommewetering 51

51 Krommewetering

3543 AM Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen