Kennislunch: beleggen in Nederlands onroerend goed?

Evenementgegevens

Deel dit evenement
Datum en tijd
Locatie
Locatie

Officenter Hasselt

150 Hendrik van Veldekesingel

3500 Hasselt

Belgium

Bekijk kaart

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Met de huidige rentestand zien we dat het weer aantrekkelijk wordt om te beleggen in stenen. We zien ook een ontwikkeling dat er steeds meer buitenlandse investeerders beleggen in Nederlands onroerend goed. Daaronder bevindt zich ook een groeiend aantal Belgische particulieren en ondernemers.

Tijdens onze 'kennislunch' willen wij u informeren over de Nederlandse fiscale aspecten, maar ook hoe één en ander in uw Belgische aangifte personenbelasting of vennootschapsbelasting moet worden verwerkt. Is het voordelig om als particulier of als vennootschap te beleggen in een Nederlands beleggingspand? Of zijn er alternatieve structuren die belastingvoordelen opleveren.

Daarbij gaan we in op de mogelijkheden voor een financiering van de aanschaf van een Nederlands beleggingspand door een Belgische particulier of vennootschap. 

Programma:

12.30:  ontvangst en lunch

12.45:  start lezingen

12.45-13.15: Nederlandse fiscaliteit: beleggen in privé of middels vennootschap, btw bij koop of huur, overdrachtsbelasting en verhuurdersheffing;

13.15-13.45: Belgische fiscaliteit: verwerking in Belgische aangifte, beleggen in privé of middels vennootschap, btw bij koop en verhuur;

13.45-14.15: Financiering: aankoop tweede woning of recreatieve aankoop, kopen als particulier of middels   vennootschap, verhuren en btw en het huurrecht in Nederland.

In het tijdsbestek is voldoende ruimte tot het stellen van vragen. Mocht u al vragen op voorhand hebben, dan stuurt u deze aan belinda.fens@maggroep.nl. De sprekers kunnen uw vragen voorbereiden en eventueel meenemen in hun presentatie.

Graag verwelkomen wij u op een van onze kennissessies.

Delen met vrienden
Datum en tijd
Locatie

Officenter Hasselt

150 Hendrik van Veldekesingel

3500 Hasselt

Belgium

Bekijk kaart

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen