KennisMakers: Ecohuis en duurzaamheid

Venster Acties

KennisMakers: Ecohuis en duurzaamheid

Bouwen met veel tijd maar weinig geld: Peter Simons laat je kennismaken met het ecohuis.

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Bibliotheek Veldhoven 2 Meiveld 5501 KA Veldhoven Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

  • 1 uur 30 minuten
  • eTicket voor mobiel

Bouwen met veel tijd maar weinig geld: Peter Simons laat je kennismaken met het ecohuis en vertelt hoe deze manier van bouwen bijdraagt aan duurzaamheid.

Onze huidige maatschappij botst tegen verschillende grenzen aan. Is er een oplossing die aan alle problemen tegelijk een einde maakt? En hoe ziet dat er dan uit?

Sinds 2014 is boomverzorger Peter Simons zijn huis van strobalen, hout en leem aan het bouwen. Het huis wordt gebouwd met lage kosten, eenvoudige technieken en toch comfortabel. Hij gebruikt veel tweedehands hout en leem. Door te schaven en schuren kan hij oude vloeren of dakbeschot weer een nieuw leven geven. Hoewel het meer werk om zulke materialen te gebruiken, geeft het hem meer voldoening.

Er zit een lang verhaal achter het waarom van het hele project. De rode draad ervan is dat hij minder afhankelijkheid wil zijn van ‘anonieme derden’, zoals energiebedrijven, overheden en vooral banken. Steekwoorden zijn dan ook veerkracht, sociale cohesie, vrijheid en verantwoordelijkheid.

In deze KennisMakers-lezing neemt Peter je mee in het traject van de bouw en alle achtergronden ervan. Foto’s van het bijzondere huis illustreren het verhaal.