KennisMakers: Mijn avonturen in de zorgjungle

Venster Acties

KennisMakers: Mijn avonturen in de zorgjungle

Johan Foliant kreeg in 2007 de diagnose ALS en vertelt op energieke en humoristische wijze over zijn ervaringen met de zorgverlening.

Door Bibliotheek Veldhoven

Waar en wanneer

Datum en tijd

ma. 19 jun. 2023 14:00 - 15:30 CEST

Locatie

Bibliotheek Veldhoven 2 Meiveld 5501 KA Veldhoven Netherlands

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

  • 1 uur 30 minuten
  • eTicket voor mobiel

Johan Foliant kreeg in 2007 de diagnose ALS en vertelt op energieke en humoristische wijze over zijn ervaringen met de zorgverlening en de boeken die hij daarover schreef.

Johan Foliant en Marieke Meischke zijn de auteurs van de, op waarheid gebaseerde, roman 'Alfons Alsema Draaft Door' uit 2019. Drie jaar later verscheen het vervolg, 'Alfons Alsema Denkt Door,'. Bitterzoete verhalen over hoop, humor en hartstocht in de ruwe werkelijkheid van leven met een ongeneeslijke ziekte.

In 2007 krijgt Johan de diagnose ALS. Hij heeft het geluk dat het verloop van deze progressieve spierziekte bijzonder langzaam is. Noodgedwongen maakt hij kennis met de zorgverlening in Nederland en ontdekt dat hij op zichzelf is aangewezen.

Aan de hand van het personage Alfons Alsema en passages uit de boeken, wordt tijdens deze interactieve lezing de chaos in de zorgverlening zichtbaar gemaakt. Johan, als bijzonder ervaringsdeskundige, deelt de ervaringen die hij opdeed tijdens zijn avontuurlijke zorgjungle-survivaltocht. Op energieke wijze gaat hij graag hierover in gesprek met de aanwezigen.

Over de organisator

Georganiseerd door
Bibliotheek Veldhoven