€ 0 – € 53,62

Kennissessie Amsterdam Woont - dinsdag 20 november

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Kantoor Rabobank - Mondriaantoren

Amstelplein 8

1096 BC Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op dinsdag 20 november organiseren we weer een kennissessie. Deze kennissessie wordt mogelijk gemaakt door de Rabobank, onze financiële partner. De Rabobank is ook gastheer en ontvangt ons die middag op de twaalfde verdieping van de Mondriaantoren in Amsterdam, waar zij kantoor houden. Het thema is duurzame nieuwbouw. Na afloop is er een borrel.

Presentaties: financiering duurzame projecten, de noodzaak van een snellere energietransitie + voorbeeldproject BOLD (EPC -0,12)

Thomas Dekker, programmamanager duurzaam wonen en bouwen van Rabobank Nederland, geeft een presentatie over de verschillende mogelijkheden van de Rabobank om duurzame nieuwbouwprojecten te financieren. Denk aan de Rabo GroenHypotheek en de 15.000 euro die woningkopers vanaf 1 januari 2019 extra kunnen lenen voor een woning met EPC-waarde 0. Verder zal hij het hebben over de inkeerregeling op basis waarvan ook nieuwbouwprojecten van vóór 1 juli 2018 aardgasloos kunnen worden gemaakt.

Frits Verhoef, auteur van het boek Lef en Moed, vertelt over de energietransitie en dat die niet snel genoeg gaat. Verhoef heeft vele jaren ervaring als ondernemer in duurzame energie en is als geen ander in staat mensen aan het denken te zetten. Hij heeft niet altijd een even vrolijke boodschap, zo zal blijken. Maar de waarheid is ook ongemakkelijk.

Arno de Haas van ontwikkelaar VORM vertelt over project BOLD, een zeer duurzame woontoren in Amsterdam Noord. Met zonnepanelen die in de gevels zijn geïntegreerd, warmtepompen en warmte-terugwinning uit ventilatielucht en douchewater haalt BOLD een EPC-waarde van -0,12!! Dat betekent dat het gebouw meer energie opwekt dan er verbruikt wordt. Hoe je dat in de markt zet, licht Arno toe.

Het programma: presentaties en borrel

  • 15.30 uur: ontvangst (Mondriaantoren, twaalfde verdieping).
  • 16.00 uur: welkom (door Niek Verveen, Amsterdam Woont).
  • 16.05 uur: presentaties 'financiële mogelijkheden duurzame nieuwbouw', 'de noodzaak van een snellere energietransitie' & 'duurzame woontoren BOLD (EPC -0,12)'
  • 17.00 uur: borrel (tot uiterlijk 18.30 uur).
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Kantoor Rabobank - Mondriaantoren

Amstelplein 8

1096 BC Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen