Gratis

Kennissessie: Op pad naar archiveren

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Kennissessie voor professionals bij design en digitale cultuur organisaties die overwegen zelf een bedrijfsarchief te starten.

Over dit evenement

Hoe begin je als een programma gerichte instelling een eigen archief? Welke tools en stappenplannen bestaan hiervoor? Op 15 juni wordt de eerste kennissessie van het Netwerk Archieven Design en Digitale Cultuur (NADD) georganiseerd om je verder op weg te helpen. Het programma is bestaat uit verschillende presentatie van onder andere Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE) en Digitaal Erfgoed Nederland (DEN).

Deze sessie is gericht op professionals bij design en digitale cultuur organisaties die overwegen zelf een bedrijfsarchief te starten. De sprekers van DEN en NDE delen informatie over digitale strategieën rondom archivering en concrete stappen om op pad te gaan met een eigen archief. Bestaande tools en handreikingen worden besproken en uitgelicht in de context van design en digitale cultuur. Na afloop van de presentaties krijgen deelnemers ruimte om vragen te stellen, specifiek met betrekking tot hun eigen praktijk.

Programma

  • 15:00 Introductie van NADD en de kennissessie
  • 15:10 Presentatie DEN
  • 15:30 Presentatie NDE
  • 15:50 Presentatie Archiefdoorlichtingstraject DEN
  • 16:00 Vragen en discussie

Kennissessies NADD

Om kennisdeling actief te stimuleren in het netwerk en samen nieuwe kennis te ontwikkelen, organiseert het Netwerk Archieven Design en Digitale Cultuur het hele jaar door verschillende kennissessies. Kennis over beheer en behoud, het toegankelijk maken van archieven, juridische aspecten, maar ook kwesties zoals toekomstbestendig erfgoed en meerstemmigheid in archieven wordt actief gedeeld en bediscussieerd. Abonneer je op de nieuwsbrief van NADD om op de hoogte te blijven van toekomstige sessies.

Digitaal Erfgoed Nederland

DEN inspireert erfgoedinstellingen om meer te doen met hun digitale collecties via online publieksinteractie en digital storytelling. DEN stimuleert de kunstensector onder andere bij het vinden van een nieuw en diverser publiek en de balans tussen offline en online artistiek werk. Ook besteedt DEN aandacht aan nieuwe digitale businessmodellen.

Netwerk Digitaal Erfgoed

Het Netwerk Digitaal Erfgoed is opgezet zodat de erfgoedsector gezamenlijk een stelsel van landelijke voorzieningen en diensten kan ontwikkelen voor het verbeteren van de zichtbaarheid, bruikbaarheid en houdbaarheid van digitaal erfgoed. Door erfgoedinformatie aan elkaar te koppelen, zorgt het tevens voor een grotere maatschappelijke meerwaarde van ons digitaal erfgoed en biedt het de gebruikers ervan een betere en rijkere ervaring.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

{ _('Organizer Image')}

Organisator Het Nieuwe Instituut

Organisator van Kennissessie: Op pad naar archiveren

The contemporary era is characterised by radical technological, economic, cultural and social shifts. Het Nieuwe Instituut aims to illuminate and map a rapidly changing world while at the same time fostering discussion of topics related to the vast field of design.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen