Gratis

Kennissessie ‘Zicht op vraag en aanbod van wonen en zorg in uw regio: De Wo...

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Partycentrum & Zalencentrum 't Haske

20 Vegelinsweg

8501 BA Joure

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Achtergrond
Het is bekend dat de groep ouderen in onze provincie stijgt. Ze blijven langer thuis wonen. En waar mensen eerder onder begeleiding woonden, wonen zij nu zelfstandig met zorg op afstand. Allemaal veranderingen die invloed hebben op de combinatie van wonen en zorg. Samenwerking tussen betrokken partijen is hierin van groot belang. In de Woonzorgatlas Fryslân van Platform GEEF en het Fries Sociaal Planbureau brengen twaalf corporaties en tien zorgorganisaties in kaart hoe dit veranderende landschap van wonen en zorg eruitziet in Friesland. Niet alleen voor nu, maar ook voor de toekomst.

Een hulpmiddel bij passende keuzes
Eind 2017 lanceerde Platform GEEF en het Fries Sociaal Planbureau de derde editie van de Woonzorgatlas Fryslân. De Woonzorgatlas zoomt in op de vraag naar - en het huidige aanbod van wonen en zorg in Friesland. Is er voldoende aanbod? En is het toekomstbestendig? De veranderingen in de zorg en de demografische ontwikkelingen hebben hier duidelijk invloed op. Om goede keuzes te maken, is afstemming tussen corporaties, zorgorganisaties en gemeenten belangrijk. De Woonzorgatlas Fryslân biedt een goede basis voor deze gesprekken én vervolgens het maken van prestatieafspraken.

Van provinciale conclusies naar een regionale opgave
Om de uitkomsten van de Woonzorgatlas en de betekenis hiervan voor specifieke regio’s te delen met hen die hiervan kunnen profiteren, komt de Woonzorgatlas naar u toe! In samenwerking met de deelnemende partijen organiseren Platform GEEF en het Fries Sociaal Planbureau vijf regionale kennissessies door Friesland. Tijdens deze bijeenkomsten delen we de provinciale conclusies met u, zoomen we in op de opgave voor iedere regio en gaan we in gesprek over een gezamenlijke, regionale aanpak.


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Partycentrum & Zalencentrum 't Haske

20 Vegelinsweg

8501 BA Joure

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen