€ 10

Kernhem Lezing Ruud Kuijer: De beeldhouwkunst van nu, en zijn eigen werk

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Huis Kernhem

Kernhemseweg 7

6718 ZB Ede

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Kernhem Lezing door beeldhouwer Ruud Kuijer: De beeldhouwkunst van nu, en zijn eigen werk

Over dit evenement

De internationaal gerenommeerde kunstenaar/beeldhouwer Ruud Kuijer verzorgt 17 april 2019 de allereerste Kernhem Lezing met als thema: de beeldhouwkunst van nu, en zijn eigen werk.

Kuijer is onder meer bekend om zijn reeks grote betonnen sculpturen langs de oever van het Amsterdam Rijnkanaal, de zogenaamde Waterwerken in Utrecht. Maar ook staan er beelden van hem in Australië, Panama en Duitsland.

In een beeldende presentatie zal Kuijer de beeldhouwkunst van nu beschouwen, zijn eigen werk bespreken en laten zien hoe dit gerealiseerd wordt.

Kernhem Lezing bijwonen

  • Datum en tijd: woensdag 17 april 2019 - aanvang 20.00 uur
  • Locatie: Huis Kernhem
  • Tickets: nu online te bestellen a € 10,00 - inclusief een consumptie
  • Op de avond van de lezing zijn kaarten vanaf 19.30 uur nog verkrijgbaar aan de zaal, dan alleen tegen contante betaling

Ruud Kuijer

Ruud Kuijer, geboren in 1959 in Schalkwijk (NL), woont en werkt in Utrecht. Hij heeft gestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch en aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht.

Zijn werken worden internationaal verzameld door zowel particuliere als zakelijke verzamelaars, evenals musea. Aanvankelijk gebruikte Kuijer materialen als ijzer, draadeind, tapijt, touw, hout en beton. De laatste jaren overheerst het materiaal beton.

Ruud Kuijer heeft geëxposeerd in bijna alle musea in Nederland, maar ook op veel plaatsen buiten Nederland. Vorig jaar was er een grote expositie in Valencia naast de bouwwerken van Calatrava. In 1993 won hij al de Charlotte van Pallandtprijs.

Meer informatie

Voor meer informatie over Ruud Kuijer en zijn Kernhem Lezing, klik hier.

Wilt u meer weten over wat Huis Kernhem nog meer te bieden heeft, of een van onze exposities en concerten bezoeken, ga dan naar onze website.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Huis Kernhem

Kernhemseweg 7

6718 ZB Ede

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen