Gratis

Kerstconcert TVE

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Sint Willibrordstraat 1

1 Sint Willibrordstraat

5056 HS Berkel-Enschot

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Kerstconcert van TVE in de St. Willibrorduskerk in Berkel-Enschot

Over dit evenement

Het Tilburgs Vocaal Ensemble (TVE) is opgericht in 1970 binnen de toenmalige Muziekschool en opereert vanaf 2012 als zelfstandig kamerkoor. Momenteel bestaat het koor uit 25 leden. Vijftien jaar geleden trad de huidige dirigent, Ramon van den Boom, in functie. Het repertoire is overwegend klassiek en varieert van bekende tot (relatief) onbekende muziek, werken met instrumentale begeleiding en a capella stukken, uit de periode vanaf de Renaissance tot de moderne tijd.

TVE werkt vaak samen met solisten en ensembles van naam en maakt ook gebruik van kunstdisciplines als theater, lichtbeelden of een bijzondere locatie. Het koor streeft naar continuïteit van ledenaantal en balans binnen de stemmen onderling, maar zoekt voor zijn concerten ook samenwerking met projectzangers en andere koren.

Voor het Tilburgs Vocaal Ensemble was 2020 een gouden kroonjaar. Daarnaast deelde het met de wereld 2020 als coronajaar, gevuld met de 1½ meter afstand, handen ontsmetten, mondkapjes, protocollen. Met mondjesmaat live repetities, met digitaal samenwerken en zonder concerten.

Voor het najaar van 2021 heeft TVE weer voorzichtige plannen om verschillende live optredens te verzorgen. Op 11 december zingt TVE voor Stichting EXPO het Kerstconcert, dat in 2020 moest vervallen. Het koor wordt daarbij op de piano begeleid door Toon Bierman.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Sint Willibrordstraat 1

1 Sint Willibrordstraat

5056 HS Berkel-Enschot

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator Stichting EXPO

Organisator van Kerstconcert TVE

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen