€ 22,50 – € 27,50

Kerstconcert van het St Johns College Choir Cambridge

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Maria van Jessekerk

Burgwal 20

2611GJ Delft

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Andrew Nethsingha, dirigent
Glen Dempsey, orgel
Laura van der Heijden, cello

De kerk is verwarmd. Er is een pauze met een kopje koffie.

Deze kerstperiode is het wereldberoemde Saint Johns College Choir uit Cambridge, één van Engelands meest vermaarde koren, weer in Nederland voor een tournee. Engeland is het land van de tradities. De twee overgebleven jongenskoren uit Cambridge, die van King’s College en van St John’s College worden wel gezien als de beste jongenskoren ter wereld. Het koor bestaat al vanaf 1670 en zingt voor de hoge stemmen nog altijd met jongens.

Het koor maakt dus nog altijd gebruik van uitsluitend jongens en mannen. De zeer getalenteerd jonge musici (8 tot 12 jaar), zijn verbonden aan de koorschool en musiceren naast hun lesprogramma dagelijks met het koor en spelen minstens één maar vaak twee of meer muziekinstrumenten. De alt-, tenor- en baspartijen worden gezongen door mannen in de leeftijdscategorie van 18 tot 22 jaar. Voorwaarde is dat zij ook actief een studie volgen aan de universiteit van Cambridge. Het drukke koorprogramma is voor hen overigens geen excuus om lage cijfers te halen: bij onvoldoende academische prestaties moeten zij het koor verlaten.

Strenge eisen dus, maar de kwaliteit is er naar. De koorperiode blijkt voor iedereen, vooral op latere leeftijd, een belangrijke periode in het jonge leven. Het samen op topniveau presteren, vereisen discipline, doorzettingsvermogen en sociale vaardigheden, levenslessen die men niet snel vergeet. Enkelen zullen later een muzikale carrière kiezen.

Naast de dagelijkse verplichtingen in de College Chapel, zingt het koor jaarlijks concerten over heel de wereld. Het koor heeft ook veel cd's opgenomen.

Op 18 december is het koor maar liefst voor de zesde keer in Delft. Eerst in de Oude Kerk en sinds 2013 in de Maria van Jessekerk aan de Burgwal in Delft. Een kerk die overigens een speciale plek heeft bij het koor vanwege zijn schoonheid en zijn prachtige orgel.

Op het programma staat dit jaar uiteraard weer een mooi aanbod aan prachtige Kerst Carols. Het koor staat onder leiding van Andrew Nethsingha.

PROGRAMMA

Chilcott – The Shepherd's Carol
Mathias – Ave Rex, op. 45
Tavener – The Lamb
Vaughan Williams – Fantasia on Christmas Carols
Swayne – Adam lay ybounden
Lane – Tomorrow shall be my dancing day
J.S. Bach – Chorale Prelude 'In dulci jubilo', BWV 729
Poulenc – Quatre motets pour le temps de Noël
Gruber – Silent night (arr. P. Ledger)
Traditioneel – Ding Dong! Merrily on High (arr. M. Wilberg)
Traditioneel – O Come, All Ye Faithful (arr. D. Willcocks)

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Maria van Jessekerk

Burgwal 20

2611GJ Delft

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen