Gratis

Kick-off bijeenkomst senioren CNV Connectief in Zuid-Holland, Den Haag

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Christus Triumfatorkerk

Juliana van Stolberglaan 154

2595 CL Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Kick-off bijeenkomst senioren CNV Connectief in Zuid-Holland

Binnen CNV Connectief gaan de senioren in 2020 samenwerken onder de naam Intersectorale Groep Senioren CNV Connectief. In elke provincie is een feestelijke Kick-off bijeenkomst waarvoor we alle senioren en hun partners uitnodigen. We hopen dat we voor u een aantrekkelijk programma hebben samengesteld.

Programma
13.00 uur: Inloop met koffie en thee.
13.30 uur: Opening door de voorzitter van de provinciale activiteitengroep, Henk Boode.
13.40 uur: Seniorenbrein (I) door Jan van der Zwan van het Breinbureau.
14.15 uur: Presentatie nieuwe structuur Intersectorale groep Senioren CNV Connectief door Nel de Wit van het interim sectorgroepsbestuur en de provinciale activiteitengroep.
15.00 uur: Pauze met koffie en thee.
15.20 uur: Seniorenbrein (II) door Jan van der Zwan van het Breinbureau.
16.00 uur: Hoe zit het in Zuid-Holland door Henk Boode.
16.45 uur: Afsluiting met hapje en drankje.

Presentatie nieuwe structuur intersectorale groep Senioren CNV Connectief.
We begrijpen dat het voor iedereen nog wel even wennen zal zijn, maar daar gebruiken we het jaar 2020 voor. Over de details van dit nieuwe beleid willen we u graag informeren en natuurlijk ook uw mening horen. Door meer verbondenheid staan we sterker en zijn we beter in staat om onze belangen te behartigen en landelijk een vuist te maken naar de overheid. Nel de Wit, penningmeester van het interim Sectorgroepsbestuur, zal de nieuwe organisatie toelichten. De inrichting en werkwijze van de organisatie in Zuid-Holland zal door aan de orde komen. U krijgt de ruim gelegenheid om vragen te stellen.

Seniorenbrein.
Je levensstijl bepaalt mede of je brein snel veroudert of niet. Uit onderzoek blijkt dat er steeds grotere onderlinge verschillen te zien zijn in de kwaliteit van het brein, naar mate mensen ouder worden. Ouderdom komt met gebreken, maar sommige gebreken kun je voor een groot deel omzeilen. Deze middag zoomt psycholoog Jan van der Zwan in op het seniorenbrein. Aan de hand van praktijkgerichte voorbeelden krijg je inzicht in de veranderingen die er bij het ouder worden in de hersenen optreden en hoe je daar deels zelf verandering in aan kunt brengen.
Je krijgt onder andere antwoord op de volgende vragen: Wat gebeurt er in de hersenen bij het ouder worden? Wanneer begint de achteruitgang eigenlijk? Wat zijn de oorzaken van de veroudering van het brein? Vergeetachtig of dement? Heeft een ouder brein ook voordelen? Wat kan ik doen om mijn hersenen scherp en gezond te houden?

Informatie.
Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden, reiskosten zijn voor eigen rekening.
Voor meer informatie over de bijeenkomst kunt u contact opnemen met cnvc-senioren@cnv.nl


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Christus Triumfatorkerk

Juliana van Stolberglaan 154

2595 CL Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen