Kick-off Buskeda - een alternatieve leesclub die dieper graaft

Venster Acties

De verkoop sluit binnenkort

Kick-off Buskeda - een alternatieve leesclub die dieper graaft

Buskeda is een nieuwe, alternatieve leesclub, die dieper graaft. Off- en online, met lezers onderling én de schrijvers.

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Boekhandel Van Piere 48 Nieuwe Emmasingel 5611 AM Eindhoven Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

  • 2 uren 30 minuten
  • eTicket voor mobiel

Literaire organisatie Watershed en boekhandel Van Piere (Eindhoven) starten vanaf 7 december met Buskeda, een nieuwe alternatieve leesclub, zowel online als offline. Met Buskeda (Papiamentu voor ‘zoektocht’) besteden we aandacht aan boeken met afwijkende geluiden vanuit veel verschillende hoeken van de samenleving. Met een nadruk op vrouwelijke schrijvers en/of niet-West-Europese schrijvers en/of schrijvers uit de LHBTIQ-hoek.

Het eerste boek dat we met Buskeda behandelen is Last van Ellen Ombre. De schrijfster komt op 11 januari 2023 naar boekhandel Van Piere (Eindhoven) om in gesprek te gaan met haar lezers. Op woensdagavond 7 december, ook in Van Piere, is de aftrap. Host Gisèle Mambre vertelt dan over de leesclub en geeft de eerste leesopdracht. En je kunt dan natuurlijk meteen het boek kopen. Er is koffie, de entree is gratis. Tijd: 19.30 uur. Meld je wel hier even aan! Als je er 7 december niet bij kunt zijn kun je hier ook ticket kopen voor het programma met Ellen Ombre, dan krijg je op 8 december verdere informatie over het programma per mail.

Tot en met de zomer van 2023 behandelen we in totaal acht boeken, telkens in een programma van vier weken per boek. Elke week krijg je een leesopdracht via de mail en is er een tussentijdse Zoom-bespreking. Elk programma rond een boek wordt afgerond met een live ontmoeting tussen de schrijfster en de Buskeda-lezers in Boekhandel Van Piere in Eindhoven.

We delen met Buskeda leeservaringen en inzichten, onder elkaar en met de schrijvers. En we lezen boeken over een specifiek onderwerp, vaak de grote thema’s des levens: liefde, dood, identiteit, familie, afkomst. Het thema voor dit eerste seizoen: familie, je roots, en de invloed die ze hebben op je identiteit. Buskeda beschouwt de grote thema’s van het leven door nieuwe lenzen. Onze lenzen.

Na Last van Ellen Ombre behandelen we o.a. de roman Ongekende liefde van Vamba Sherif. Die editie start op 25 januari, met een live Q&A met Vamba in boekhandel Van Piere op 15 februari.

Meld je aan

Je kunt intekenen voor de hele serie, of per boek afzonderlijk, we hebben twee verschillende ‘menu’s’:

1. Read & join - online programma: video-introductie, meelezen, leesopdrachten en participeren aan de tussentijdse Zoom en Whatsapp-besprekingen. €7,50 per editie. Abonnement voor 8 edities: €50,00.

2. Read & meet - online programma, aangevuld met gratis toegang tot live meeting met Q & A met de auteur bij Boekhandel Van Piere in Eindhoven. €12,50. Abonnement voor 8 edities: €88,00

Tickets voor deelname zijn op deze site te koop. Kijk voor meer informatie over het programma op de site van Watershed.

Afbeelding van Kick-off Buskeda - een alternatieve leesclub die dieper graaft
Afbeelding van Kick-off Buskeda - een alternatieve leesclub die dieper graaft

De verkoop sluit binnenkort