Gratis
King of the World live @ Bluesmoose radio (15,00 betaal aan kassa)

King of the World live @ Bluesmoose radio (15,00 betaal aan kassa)

Venster Acties en details

Gratis

Datum en tijd

Locatie

Café Bar Zaal De Comm

Dorpsstraat 12

Ingang Pompweg 2b

6562 Groesbeek

Netherlands

Kaart bekijken

King of the World live at Bluesmoose Radio . tevens presentatie nieuwste album "TEN"

Over dit evenement

De entree voor deze Bluesmoose Café opname sessie met KING of the World bedraagt € 15,00. Reserveer nu wel, maar reken pas af op de dag zelf. Er is nog steeds een beetje onzekerheid omtrent de Covid19 pandemie. We zullen altijd de laatste algemene voorwaarden volgen. dat betekend dat we in eerste instantie de kaartverkoop beperkt houden op een wijze dat men zittend op 1,5 dit concert kan bijwonen maar we schalen zsm op als dat kan. reserveer dus bijtijds.

het optreden stond oorspronkelijk eerst in februari gepland toen op 3 april en is nu naar 12 juni 2022 verschoven.

Kun je niet, dan kun je ticket annuleren via dit systeem.

“10 jaar Royal Blues”

King of the World bestaat 10 jaar en de heren pakken groots uit met een nieuwe CD (februari 2022), een “Royal Ten” release tour en een one off show met speciale gasten in het voorjaar van 2022.

Na de oprichting in 2012 werd het stempel ’supergroep’ als snel aan de band toegekend vanwege de rijke muzikale historie van de bandleden (Snowy White, Matt Schofield, Cuby & the Blizzards e.v.a.). Nu, tien jaar later, is King of the World een band die dit stempel nog steeds waar maakt en niets heeft ingeboet aan energie, drive en creativiteit. Vanaf het begin met Erwin Java en Fokke de Jong tot aan de huidige bezetting met de Belgische gitaarvirtuoos Stef Delbaere en drummer/zanger Marlon Pichel staat King of the World voor kwalitatieve roots, rhythm & blues van de bovenste plank.

De band bouwde een dijk van een reputatie op, zowel in de studio als op het podium. De eerdere vijf albums vielen louter lovende reacties ten deel en de vele shows in binnen- en buitenland op podia zoals het North Sea Jazz Festival, Ribs ’n Blues, Vienna Spring Blues Festival, Paradiso en andere Nederlandse poptempels, hebben de ijzersterke live-reputatie in beton gegoten. Naast de erkenning van het publiek mocht de band ook vele Blues Awards in ontvangst nemen (o.a. beste toetsenist, beste drummer, beste bassist (3x), beste gitarist en beste band). Stef Delbaere wordt door Gitarist Magazine tot de top van de beste blues/rock gitaristen uit de Benelux gerekend. King of the World was meerdere malen te zien en horen in TV en radioshows waaronder Vrije Geluiden (TV), Pauw en Witteman (TV 2x), Derksen on the Road (TV), Jongens van het Noorden (TV), Spijkers met Koppen (radio) en TROS-muziekcafé́ (radio).

Op de jubileum cd ‘Royal Ten’ laat King of the World zich zien als een geïnspireerde, energieke band met volledig eigen werk geschreven in de Corona periode. De bandleden zaten gedwongen thuis en verwerkten dat samen, zodra het weer mocht, in de nieuwe songs waardoor de drang om te spelen van de songs afdruipt. De tracks op deze cd gaan van ingetogen, intens en persoonlijk naar uitbundig en powerful. De noodzaak om samen muziek te maken is zo sterk dat de songs uit je speakers knallen. Het materiaal wat Ruud, Govert, Stef en Marlon geschreven hebben in deze moeilijke periode zonder shows behoort tot het beste wat King of the World in haar 10-jarig bestaan heeft voortgebracht.

Ruud Weber – zang/bas

Stef Delbaere – gitaar

Govert van der Kolm – toetsen/zang

Marlon Pichel – drum/zang

Afbeelding van King of the World live @ Bluesmoose radio (15,00 betaal aan kassa)
Afbeelding van King of the World live @ Bluesmoose radio (15,00 betaal aan kassa)

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen