€ 5,20 – € 9,20

KISS THE GROUND; it's ground stupid.

Venster Acties en details

Vanaf € 5,20

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Groene Afslag

117 Amersfoortsestraatweg

1251 AV Laren

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement
How soil might be Earth’s climate change savior. We beginnen steeds meer te ontdekken dat aarde gelijk staat aan leven. Tijd voor bezinning.

Over dit evenement

HET PROBLEEM

Doordat we het land zijn gaan omploegen en besproeien met chemicaliën, hebben we de microben in de grond om zeep geholpen. Zonder microben geen gezonde grond. En zonder gezonde grond gaat de CO2, die normaal in de grond opgeslagen ligt, weer de atmosfeer in. Er ontstaat verwoestijning waardoor jaarlijks 40 miljoen mensen van hun land verdreven worden. Als we zo doorgaan, zullen er in 2050 ongeveer een miljard mensen op de vlucht zijn als gevolg van verwoestijning.


		Afbeelding van KISS THE GROUND; it's ground stupid.

DE OPLOSSING

Maar: geen crisis zo groot of er zijn altijd wel mensen te vinden die niet opgeven, zo vertelt Woody Harrelson. Zo zien we een regeneratieve boer uit Noord-Dakota (Verenigde Staten), die zijn oogsten jaar na jaar zag mislukken door extreme weersomstandigheden. Tot dat hij op een dag geen geld meer had om kunstmest en pesticiden te kopen en noodgedwongen zijn heil zocht in regeneratieve landbouw. Niet alleen gaat het hem sindsdien financieel voor de wind, maar je ziet ook een duidelijk verschil tussen zijn weelderige groene land en het uitgedroogde land van zijn buurman.


		Afbeelding van KISS THE GROUND; it's ground stupid.

PROGRAMMA

Onze lezing cyclus Kiss the ground, neemt je mee 'underground'. Ontdek de geheime wereld van de aarde. Verschillende 'groundhuggers' vertellen met passie wat grond voor ze betekent. Kom er achter hoe belangrijk grond is voor ons eten, het milieu en de wereld. Laat je wakker kussen door de oplossing wat de aarde ons kan bieden.

17.00 - 18.30 Inloop en Kiss the Ground maaltijd

18.30 - 18.40 Inleiding

18.40 - 20.00 Film Kiss the Ground

20.00 - 20.10 Introductie

20.10 - 20.30 Presentatie 1

20.30 - 20.45 Discussie

20.45 - 21.05 Presentatie 2

21.05 - 21.30 Panel discussie

21.30 - 22.00 Afsluiting, verloting boeken, borrel


		Afbeelding van KISS THE GROUND; it's ground stupid.

MAAK KANS

Het boek van Michiel Korthals en de Ark van de Smaak worden onder de deelnemers verloot. Schrijf je dus optijd in een maak kans op een van die boeken.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Groene Afslag

117 Amersfoortsestraatweg

1251 AV Laren

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen