Kitesurf safetydag! Praktische veiligheidsdag voor kitesurfers - 5 jaar sam...

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

ZVN Zeilvereniging Noordwijk

Koningin Wilhelminaboulevard 101

2202 GW Noordwijk

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Een unieke samenwerking tussen kitesurfers, medici, KNRM, Reddingsbrigade en de Nederlandse Kitesurf Vereniging. De aanleiding 5 jaar geleden was het kitesurfongeluk van de initiatiefnemer Tim, hierna heeft hij de eerste editie van de safetydag georganiseerd. Deze safetydag heeft de samenwerking tussen de KNRM en de NKV goed gedaan en dat vieren we in 2019 met de 5e editie. Nodig?

Jazeker! Er wordt al veel gedaan aan veiligheid, we hebben al veel bereikt met elkaar, maar de jaarlijkse NKV - KNRM safetydag is essentieel om nog bewuster en bekwamer te worden als het gaat om onderwerpen gerelateerd aan veiligheid.

NKV- KNRM Veiligheidsdag 2019

Programma:

9:30 - 10:00 inloop

10:00 - 10:30 Inleiding - terugblik 5 jaar safety - KNRM en NKV

In deze terugblik kijken we naar de afgelopen edities en proberen we een mooie samenvatting te geven. Ook in de toekomst werken we toe naar een nog veiligere sport!

10:30 - 10:50 Kitesurfen blijft een risico

Oktober 2018 ging Joost Nauta samen met vrienden naar Brazilië op vakantie. Helaas heeft Joost bij het oplaten van zijn vlieger een ernstig ongeluk gehad en is, na ruim een week in coma te hebben gelegen, in het ziekenhuis van Fortaleza op 10 oktober overleden. Wat is er gebeurd? Joost was geen onervaren kiter, hij had meer dan 10 jaar ervaring. Hij was een voorzichtige kiter, deed bijvoorbeeld geen kiteloops of uitgehaakte tricks, had een impact vest en modern materiaal. In deze reconstructie gaan zijn vrienden in op dit ongeluk, zodat we van deze situatie kunnen leren.

10:50 - 11:20 Arts aan het woord

11:20 - 12:30 Hoe zet je hulpmiddelen in en wat is er verkrijgbaar en bruikbaar?

In deze discussie willen we graag alle aanwezigen betrekken; er zijn veel hulpmiddelen beschikbaar, maar wat is haalbaar en wat gebruik je vandaag de dag?

Wist je dat de KNRM app veel ondersteuning biedt? Gebruik jij de Be Traceable sticker? Ken je het product dat in samenwerking tussen KNRM en Sony is ontwikkeld?

12:30 - 13:30 Lunch

vanaf 13:30 Kitesurfen, safety & materiaal clinic & safety en een redding in de praktijk!

In de middag kunnen bezoekers meevaren aan boord van de reddingsboten (onder voorbehoud van beschikbaarheid, capaciteit en het weer). Er worden oefeningen uitgevoerd waarbij een surfer in nood wordt gered, het is namelijk erg indrukwekkend als zo’n boot op je af komt varen! De kiters kunnen op deze manier daadwerkelijk ervaren hoe (slecht) zichtbaar een kitesurfer in nood is en hoe er gehandeld moet worden bij het aan boord nemen van kiter en materiaal.

De NKV safety expert geeft op het strand een safetyclinic, met onder andere hoe een ‘self rescue’ uitgevoerd moet worden. Daarnaast zal er een materiaal clinic worden gegeven, over het onderhoud en de reparatie van jouw kitesurf materialen.

Neem ook je kitesurfgear mee, want Noordwijk is een prachtige locatie waar jij tussen al dit moois door, vast nog wel even het water op kan!

16:00 - 23:00 Gezamelijk gaan we deze vijfde editie vieren met een mooie afterparty!

Afterparty

Bekijk hier de terugblik van 2018 en hier het verslag vanuit de KNRM.

Wij zien je graag 5 oktober om het 5e jaar met ons te vieren! Registratie voor deze dag is gratis maar verplicht. Er is beperkte capaciteit dus als je je registreert houden we rekening met je, dus kom dan ook of meld je ver van tevoren (minimaal 48 uur) netjes af.

Datum en tijd

Locatie

ZVN Zeilvereniging Noordwijk

Koningin Wilhelminaboulevard 101

2202 GW Noordwijk

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen