€ 22,50

Klassieke piano en kamermuziek uit Curaçao

Venster Acties en details

€ 22,50

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Amstelkerk / Stadsherstel

10 Amstelveld

1017 JD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Geniet van het sprankelende en virtuoze spel van de Georgische pianiste Ketevan Sharumashvili en de Nederlandse violist Jeroen Dupont.

Over dit evenement

Met dit concert wil de Palm Music Foundation het muziekminnend publiek in Nederland kennis laten maken met een unieke selectie uit het rijke muzikale erfgoed van Curaçao uit de 19e en het begin van de 20e eeuw. Diverse van deze composities zijn nooit eerder uitgevoerd in Nederland!

U kunt tijdens dit concert genieten van het sprankelende en virtuoze spel van de Georgische pianiste Ketevan Sharumashvili en de Nederlandse violist Jeroen Dupont. Beide topmusici hebben diverse eerste prijzen gewonnen tijdens internationale muziekconcoursen.

Uitgevoerd worden werken van een vijftal Curaçaose componisten: Jan Gerard Palm (1831-1906) de patriarch van de Curaçaose klassieke salonmuziek; Jules Blasini (1847-1887) die als enige Antilliaan studeerde aan het conservatorium in Parijs; Joseph Sickman Corsen (1853-1911) de bekende dichter-musicus-componist; Miguel Senior (1877-1975) die in zijn jonge jaren recitals gaf op alle grote concertpodia in Latijns Amerika en in Parijs; en Jacobo Conrad (1879-1918) die met zijn viool oorstrelende serenades bracht onder menig slaapkamerraam op Curaçao!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Amstelkerk / Stadsherstel

10 Amstelveld

1017 JD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator Stadsherstel Amsterdam

Organisator van Klassieke piano en kamermuziek uit Curaçao

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen