€ 95

Klassiekers lezen met schrijvers (online boekenclub)

Venster Acties en details

€ 95

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Na een prachtige eerste editie, starten we op 25 januari met zes geweldige schrijvers aan een tweede editie van onze online boekenreeks!

Over dit evenement

Welk boek moet je echt lezen? Na een prachtige eerste editie, starten we op 25 januari met zes geweldige schrijvers aan een tweede editie van onze online boekenreeks! Adriaan van Dis, Lale Gül, Anna Enquist, Hanna Bervoets, Ronald Giphart en Raoul de Jong nemen je mee door hun favoriete roman uit de literatuurgeschiedenis.

Elk jaar verschijnen er weer nieuwe boeken die je ‘echt gelezen moet hebben’. En dan zijn er ook nog al die honderden boeken die de afgelopen honderden jaren zijn geschreven en de tand des tijds hebben doorstaan. Waar moet je nu beginnen? En wat als je straks niet begrijpt waarom dat boek dat je hebt uitgekozen zo goed wordt gevonden? Dan is de nieuwste Netflixserie toch eenvoudiger... Maar voor iedereen die ook de beste boeken wil lezen, hebben we een oplossing: we beginnen bij de schrijvers.

Voor deze unieke ‘online collegereeks meets boekenclub’ kiezen zes Nederlandse schrijvers allemaal één roman uit de wereldliteratuur waarvan ze zeggen: ‘dit boek moet iedereen een keer lezen!’ Samen maken ze jouw boekenlijst voor 2022! 

Na het lezen van elk boek komen we online samen. De schrijvers vertellen je dan meer over het werk en onder hun begeleiding denken we met elkaar verder na over de thema’s, karakters en verhalen. Kom er zo achter wat enkele van de beste boeken ooit geschreven voor jou kunnen betekenen!

De opzet

Voor elk college lees je de boekenkeuze van de schrijver. Daarna komen we via Zoom samen met de schrijver die het boek gekozen heeft om meer over de verschillende lagen van het boek te leren. We interviewen de schrijver over de context, de betekenis en het belang van het boek. Wat maakt het boek zo bijzonder volgens de schrijver? Wat heeft het bij hem/haar teweeggebracht? Waarom moet iedereen dit boek lezen? Wat kan je leren van de karakters? En welke betekenis heeft het werk voor ons in deze tijd? 

De colleges vinden plaats in een plenaire webinar-omgeving. Dit betekent dat alleen de interviewers en schrijvers in beeld zullen zijn. Wel heb je de mogelijkheid om vragen te stellen via de Q&A-box en via de chat te reageren op vragen van de sprekers.

Colleges en interviewers

We zijn erg blij met alle schrijvers die een klassieker bespreken in deze boekenreeks! Op onze website vind je een beschrijving van de colleges, biografieën van de schrijvers en uitleg over de boeken die zij voor deze reeks hebben gekozen. Verder zullen Sadije Bunjaku en Jaap van der Spek afwisselend de schrijvers interviewen over de boeken die ze hebben gekozen. 

Praktische informatie

 • Voertaal: Nederlands
 • Soort: 6-delige online collegereeks/boekenclub
 • Lesdata: dinsdag 25 januari, dinsdag 22 februari, dinsdag 22 maart, dinsdag 19 april, dinsdag 24 mei en dinsdag 28 juni 
 • Tijd: 20:00 – 21:15
 • Locatie: Zoom
 • Terugkijken: de dag na het college wordt de opname van het college op de Online Eventpagina in Eventbrite geplaatst. Hierover ontvang je verdere instructies voorafgaand aan de start van de online reeks

Tickets

 • Ticket voor online reeks: €95,-
 • Early-bird tickets: €85,-
 • Het boekenpakket: voor €123,95,-. Excl. verzendkosten - die betalen wij!

Het boekenpakket

Zonder zorgen en goed voorbereid aan de colleges beginnen? Bestel dan het boekenpakket bij aankoop van je kaartje! Wij verzamelen de juiste edities, maken een mooi pakketje en laten het bij jou thuis bezorgen. Lees onderstaande praktische informatie goed door:

Er zijn twee momenten waarop we de pakketten versturen. Afhankelijk van de datum waarop je het pakket bestelt, wordt je pakket op 19 november of 17 december op de bus gedaan. Vervolgens ontvang je tracking informatie via PostNL. Je kunt de boeken 5 dagen na zending verwachten.

 • Het boekenpakket wordt alleen in zijn geheel verkocht. Je kunt dus niet meer of minder dan de 6 gekozen boeken bestellen.
 • De pakketten worden alleen naar adressen binnen Nederland verzonden.
 • Je kunt de boeken niet retourneren.
 • Het pakket annuleren? Dat kan vóór 10 november door te mailen naar boekenclub@theschooloflife.com.

Misschien heb je sommige boeken al of koop je ze liever zelf, dat kan ook! De uitgaves van de boeken en de ISBN nummers vind je bij de beschrijving van de sprekers en de boeken die zij gekozen hebben op onze website. Deze uitgaves zijn de Nederlandse vertalingen van de gekozen boeken.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

{ _('Organizer Image')}

Organisator The School of Life Amsterdam

Organisator van Klassiekers lezen met schrijvers (online boekenclub)

The School of Life is een internationale organisatie die mensen helpt om meer voldoening uit het leven te halen – zowel persoonlijk als professioneel – met behulp van inzichten uit de filosofie, psychologie en kunsten.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen