€ 2,50 – € 3

Klimaatgesprek: welke keuzes maak jij?

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Voel jij je bezorgd over klimaatverandering? En ben je op zoek naar manieren om er (meer) tegen te doen en anderen er makkelijker bij te betrekken? Maar zie je soms door de bomen het bos niet meer, of twijfel je, omdat de klimaattransitie opofferingen zou kunnen vragen? Voel je dan welkom bij de workshop van Stichting Klimaatgesprekken; We helpen je op weg om klimaatvriendelijke keuzes makkelijker te maken, op een leuke, ongedwongen, manier.

Op 20 april geeft Stichting KlimaatGesprekken één workshop waarin je meer ontdekt over je eigen klimaatimpact en je de eerste stappen kan zetten om die te verminderen. Elke dag kan je kiezen voor een gezonde planeet. Start nu en doe met de workshop mee. Na afloop kan je à €8,50 aanschuiven voor een gezamenlijke, vegetarische maaltijd tijdens Samen eten!

Deze workshop is georganiseerd in samenwerking met Tegenlicht MeetUp 040, naar aanleiding van de MeetUp van 11 april over 'De worsteling van de Groenmens'.

Syta Fokkema
Syta Fokkema is klimaatcoach bij KlimaatGesprekken. Ze is socioloog met specialisme in praktisch ontwerp voor gedragsverandering. Eerder werkte ze bij de Keuze Architecten aan animaties, infographics en zet nu haar kennis van leren en gedrag in voor het maken van e-learning.

KlimaatGesprekken
Inmiddels zijn wij in meer dan 20 gemeentes actief, voor burgers en organisaties. Onze workshops zijn bewezen effectief: 77% van de deelnemers komen erdoor in actie en blijven dat ook. Ze worden ambassadeurs voor de transitie. Je kan deelnemen zonder voorkennis en het maakt niet uit of je nu veel of weinig doet om je klimaatimpact te verminderen. Mensen delen vaak wel dat ze zich erin willen verdiepen en erover willen uitwisselen en reflecteren. In een voorgesprek en de eerste bijeenkomst kan je je eigen doel en wensen voor de workshops bepalen.

Daarnaast biedt de stichting een workshopreeks bestaande uit 6 thema-avonden waarin we gesprekken voeren en spellen doen over o.a. wonen, consumeren en reizen in een huiskamer setting. Klimaatgesprekken is gebaseerd op het succesvolle Britse Carbon Conversations en begin 2016 in Nederland geïntroduceerd. De methode is ontwikkeld door twee vooraanstaande gedragspsychologen (Andy Brown en Rosemary Randall) en blijft daarom weg van het informatie zenden, wat vaak angst en weerstand oproept. In plaats daarvan onderzoek je je angsten of drempels en helpt de coach met het vinden van intrinsieke motivatie wat het makkelijker maakt in de actie-modus te komen. Onze kernprincipes zijn dan ook: hoop, humor en handelingsperspectief.De prijs is inclusief 1 consumptie. Neem het ticket geprint mee om gebruik te kunnen maken van de consumptie.
Ben je lid van de Bibliotheek Eindhoven? Dan betaal je een gereduceerd tarief ( maak je keuze onder de knop 'tickets'). Ter controle kan naar je bibliotheekpas gevraagd worden.
Ben je nog geen lid van de bibliotheek? Je hebt al voor €18,- per jaar een abonnement. Daarmee heb je direct voordeel én steun je de bibliotheek. Lid worden kan eenvoudig online.


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen