Gratis

Meerdere data

Koffiehuis to go: portretten van een daklozenopvang in coronatijd

Venster Acties en details

Gratis
Beschrijving van het evenement
Fotograaf Jelle Baars en tekstschrijver Kees Zwart presenteren een portretserie van inloopvoorziening het Koffiehuis aan de Haarlemmerstraat

Over dit evenement

Het Koffiehuis is een inloopvoorziening aan de Haarlemmerstraat in Amsterdam, die dak- en thuislozen dagelijks voorziet van koffie, kleding en werk. Met de komst van corona moest het haar deuren tijdelijk sluiten, maar men zat niet bij de pakken neer. Door de dakloze bezoekers, vrijwilligers, ondernemers en betrokken buurtbewoners werd van alles op touw gezet om buiten de deur de zaak voort te zetten: Koffiehuis to go. Zo wisten zij een unieke plek in de stad te behouden, met en voor elkaar.

Al dat harde werk werd door fotograaf Jelle Baars en tekstschrijver Kees Zwart vastgelegd in de portretserie Koffiehuis to go. Van het voorjaar van 2020 tot de zomer van 2021 gingen zij met de mensen van het Koffiehuis op stap – Jelle met zijn camera en Kees met zijn notitieboekje. Het resultaat is te zien in een expositie in de Posthoornkerk, van 10 tot en met 13 augustus aan de Haarlemmerstraat 124 – 126 in Amsterdam. Op de expositie is ook het werk van Matija Stojanovic en Milan Gies te zien, fotografen die de daklozen van het Koffiehuis vastlegden in een geheel andere context en stijl.

Delen met vrienden
{ _('Organizer Image')}

Organisator Stadsherstel Amsterdam

Organisator van Koffiehuis to go: portretten van een daklozenopvang in coronatijd

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen