Koken zonder vlees(vervanger)
Evenementdetails
Over dit evenement
Je wilt best wel vaker koken zonder vlees of je bent al een tijdje vegetarier. En terecht! Want een meer plantaardig dieet is de makkelijkste en meest effectieve bijdrage die je kunt leveren aan:
- een gezondere Aarde; een gezonder lijf en dierenwelzijn -
Alleen, hoe doe je dat? Je twijfelt misschien of je wel genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt. En voor de zekerheid en gemak kies je dan een kant en klare vleesvervanger. Maar ja, dat is niet persé de meest duurzame en gezonde oplossing. Wat kies je dan wel? Moet je dan toch tofu eten?
Deze (interactieve) workshop laat je zien hoe je de stap maakt naar een (nog meer) plantaardig dieet:
- hoe je een goede vegetarische maaltijd samenstelt zonder vlees(vervanger)
- waar je naast voedingswaarde nog meer op moet letten
- welke alternatieven er zijn voor de vegaburger
– en hoe je daar het beste gebruik van maakt
Bij voldoende belangstelling valt dee workshop eventueel uit te breiden tot een cursus van 4 bijeenkomsten waarin ook daadwerkelijk gekookt wordt met de producten.
De workshop is een introductie tot plantaardig koken en is geinpsireerd door de Nationale week zonder vlees (en zuivel) van 7 - 13 maart. Deze week wordt alweer voor de 5e keer georganiseerd door Hippe Vegetarier Isabel Boerdam. De bedoeling is een meer plantaardig eetpatroon te promoten, waarbij vlees én zuivel afgewisseld worden met vegetarische en plantaardige alternatieven. Vaker een dagje geen vlees, vis en zuivel eten is een kleine moeite maar heeft een enorm positieve impact op mens, dier en milieu.
Kijk op de website van de Nationale week zonder vlees voor meer info
Bij het promoten van een plantaardige leefstijl wordt helaas vaak gebruik gemaakt van zwaar bewerkte vervangers die vaak ook veel zout en andere toevoegingen bevatten. Cathy Verschoor van Keetmee wil laten zien dat een plantaardige leefstijl juist ook gezond en duurzaam kan zijn.
Heb je belangstelling voor een uitgebreidere online cursus 'koken zonder vlees', laat dit dan weten via keetmee@gmail.com.
Wil je je een week lang onderdompelen in de vegetarische en veganistische keuken? Doe dan mee met de Kookvakantie in eigen land van 25-29 juli 2022.
Kijk voor meer inspiratie en recepten op de website keetmee.nl en schrijf je in voor de nieuwsbrief. Lezers van de nieuwsbrief en leden van Velt ontvangen een kortingscode voor deze workshop.