Gratis

Kom in je element op het Almeerderstrand

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Atelier StrandLAB (ter hoogte van strandrestaurant Poortdok)

IJmeerdijk 1

Almere

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Ontdek op welke manier jij in verbinding staat met de elementen aarde, water, vuur en lucht en werk mee aan [CirKL] op het Almeerderstrand

Over dit evenement

Kom in je element

Ontdek op welke manier jij in verbinding staat met de elementen aarde, water, vuur en lucht en werk mee aan [CirKL], een nieuw project van CitySenses. Net als afgelopen jaar zijn we ook deze zomer weer te vinden op het Almeerderstrand. Met steun van StrandLAB Almere wordt er de komende maanden toegewerkt naar een korte film en multi-sensitieve eindpresentatie in september. Samen met filmmaker Martijn van der Weijden, kunstenares Suzan Abee en het publiek zoekt CitySenses opnieuw de grenzen op van kunst, wetenschap, spel en natuur.

Wat gaan we doen?

Speciaal voor volwassenen is tijdens de zomervakantie op elke dinsdagavond een workshop te volgen. Op 7, 14, 21 en 28 juli en 4 en 8 augustus kan je van 19:30 - 21:30 uur meedoen met zintuiglijke experimenten op het Almeerderstrand. Onder leiding van kunstenaars Suzan Abee en Mira Ticheler bieden we elke week een ander thema aan.

Alle uitkomsten worden meegenomen in een eindpresentatie van [CirKL] in september. Zo gaan we o.a. schilderen met grondstoffen uit de natuur, op zoek alle vormen van water en we bouwen een kunstinstallatie waarbij we ons laten leiden door de wind.

Belangrijk voor deelname

Tijdens 6 avonden in de zomervakantie verkennen we de elementen aarde, water lucht en vuur via zintuiglijke experimenten. Onze inspiratie en materialen halen we zoveel mogelijk uit de directe omgeving. Meld je via eventbrite aan voor de workshops die je wilt volgen, zodat we weten dat je komt. Om voldoende afstand tot elkaar te kunnen bewaren, ontvangen we maximaal 10 deelnemers per avond. Trek oude kleding aan en neem extra warme en droge kleding mee. Voor wat warms te drinken en wat lekkers wordt gezorgd.

Het workshopprogramma (de avonden zijn ook los te volgen):

1. Dinsdag 7 juli 2020, 19:30 – 21:30 uur: Schilderen met grondstoffen uit de natuur

We gaan op zoek naar planten, zand en schelpen waarmee we natuurlijke verfpigmenten kunnen maken. Vervolgens maak je een eigen schilderij; eerst in het klein op boomschors, en later groter op de bomen die ons werkveld markeren.

2. Dinsdag 14 juli 2020, 19:30 – 21:30 uur: Aarden in het zand

We verkennen onze persoonlijke ruimte op het strand. Hoe verhouden we ons tot de ander? Vervolgens gaan we de afstanden en patronen vormgeven met gekleurde draden en maken een wortelstelsel boven de grond.

3. Dinsdag 21 juli 2020, 19:30 – 21:30 uur: Volg het water

Laat je leiden door de stroom, graaf, bouw, breek door en zie hoe het water in een stroomversnelling raakt. We onderzoeken welke vormen water kan aannemen en hoe verf en het water elkaar voortdurend beïnvloeden.

4. Dinsdag 28 juli 2020, 19:30 – 21:30 uur: Bewegen op de wind

Veren kunnen verleiden, tot vleugels, tot willen vliegen. Samen bouwen we aan een ruimtelijke installatie die de wind in zich weet te vangen en verschillende vormen van beweging laat zien. Als de wind niet gaat liggen…

5. Dinsdag 3 augustus 2020, 19:30 – 21:30 uur: Dansen met de vlammen

Vuur is hartverwarmend en verwoestend tegelijk. Dans op de muziek met 5 ritmes en voel hoe de vlammen je opzwepen. Dans je vrij en voel je weer één wordt met je eigen brandend verlangen dat je schuil gaat.

6. Dinsdag 10 augustus 2020, 19:30 – 21:30 uur: [CirKL]

Tijdens deze laatste workshop kijken we naar alle ervaringen, vondsten en ontmoetingen van de afgelopen periode. We brengen alles samen in een afrondende workshop, waarin alle elementen via een zelfbedacht ritueel aan elkaar verbonden worden.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Atelier StrandLAB (ter hoogte van strandrestaurant Poortdok)

IJmeerdijk 1

Almere

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen