Gratis

Kom naar de open dag van GVB-Rail Services 2019 op zaterdag 15 juni

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Joan Muyskenweg 29

1114 CJ Amsterdam-Duivendrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Open Dag GVB Rail Services

Heb je altijd al eens onze spoorfabriek willen bezichtigen? Of wil je nog meer weten over de diverse werkzaamheden van Rail Services? GVB Rail Services doet mee aan de Dag van de Bouw 2019. Onze afdeling is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de railinfrastructuur. Daar zijn we trots op en dat laten we graag zien aan elkaar, aan collega's, aan familie en vrienden en aan de rest van Nederland.

Tijdens de Dag van de Bouw stellen wij ons terrein open voor u op zaterdag 15 juni tussen 10.00 en 15.00 uur.

Programma

Zonder de medewerkers van de afdeling Rail Services zouden de trams en metro’s in Amsterdam en Amstelveen niet kunnen rijden. Zij zorgen ervoor dat de tram- en metrosporen worden ontworpen, gemaakt, geplaatst, vervangen en onderhouden. Dan hebben we het niet alleen over het spoor zelf, maar ook over alles wat er nodig is om de tram en metro op het spoor te laten rijden. Denk aan de energievoorziening als bovenleidingen en derde rail, seinen, verkeerslichten en reizigersinformatiesystemen.

Ook bij storingen of calamiteiten zorgen onze specialisten van Rail Services ervoor dat deze worden opgelost.

Tijdens de open dag worden er sporen, met al hun systemen, aangebracht zodat er van dichtbij kan worden gezien wat er allemaal bij komt kijken om de tram en metro te kunnen laten rijden.

Het hele proces, van ontwerp tot en met onderhoud zal aan bod komen.

Ook aan de kleintjes is gedacht. We organiseren verschillende activiteiten waarbij kinderen spelenderwijs meer te weten komen over het aanleggen en onderhouden van spoor. Daar houdt het niet bij op, er zijn onder andere springkussens en een mini spoorbaan aanwezig, waar een rondrit op te maken is.

Op de open dag staat ook een museumbus klaar voor een rondrit van ca. 30 minuten. De bus stopt onderweg bij station Bijlmer Arena om bezoekers die per OV komen op te halen of weg te berengen.

Aanmelden

Ben je van plan te komen, dan horen wij dat graag! Meld je aan via deze site en ontvang direct je toegangsticket in je mailbox. Tevens ontvang je tijdens de Open Dag een snack en een leuke goodiebag.

Locatie & parkeren

De Open Dag Rail Services wordt gehouden aan de Joan Muyskenweg 29 in Amsterdam-Duivendrecht. Er is gratis parkeergelegenheid aan de Joan Muyskenweg, ten zuiden van de A10. Van daar is het enkele minuten lopen.

Of kom met het openbaar vervoer!

Het bedrijventerrein van GVB Rail Services is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er zijn 2 mogelijkheden:Optie 1: Vanaf Amsterdam CS neem je metro 54 tot aan station Bijlmer Arena. Hier neem je de gratis museumbus naar de open dag locatie. Opstappen museumbus is op het busstation bij het station, halte K (achterste halte).

Vertrektijden vanaf station Bijlmer Arena naar bedrijventerrein GVB - Rail Services:

10.00/ 10.30/ 11.00/ 11.30/ 12.00/ 12.30/ 13.00/ 13.30/ 14.00/ 14.30 uur

2: Vanaf Amsterdam CS neem je metro 51 richting Isolatorweg tot station Overamstel. Vanaf hier is het circa 5 minuten lopen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Joan Muyskenweg 29

1114 CJ Amsterdam-Duivendrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen