€ 10

KONING LEAR en OTHELLO - Theatergroep Dolle Maandag - familietheater 8+

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Ontmoetingshuis Veenendaal-Oost

Spiesheem 54

3907 NJ Veenendaal

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Een avondvullende familievoorstelling voor 8 jaar en ouder met twee bewerkingen van Shakespeare! Voor de pauze: Koning Lear en na de pauze Othello!

Koning Lear gaat over waarheid en verzoening vertelt door de nar van de koning. De dwaas die als enige de waarheid spreekt. De clown die grappen bleef maken, ook toen de koning alles kwijt was. En zelfs in een armzalig hutje op de hei, als de koning ook zijn verstand dreigt te verliezen blijkt lachen het beste medicijn. Er gloort weer hoop voor Koning Lear en zijn rijk!

Na de pauze een eigentijdse vertolking van Othello: De populaire generaal Othello is getrouwd met Desdemona, de liefde van zijn leven, en is op het toppunt van zijn roem. En toch, als zijn vriend Jago twijfel weet te zaaien over de trouw van zijn bruid wordt hij geleidelijk aan heel wantrouwend. Een indrukwekkende voorstelling over onschuld en vertrouwen verteld en beleefd door de ogen van Cassio, de luitenant van Othello.

Met bijna niets roept Joris Lehr van Theatergroep Dolle Maandag hele werelden op. Zijn humor, durf, inlevingsvermogen en mimiek betovert jong en oud. Joris combineert in zijn fysieke speelstijl slapstick, mime, objectentheater en literatuur. Hij studeerde aan de École Internationale du Théâtre Lassaad (Brussel) en bij meesterverteller en nobelprijswinnaar Dario Fo. Hij werkte in Italië, Frankrijk, België en Nederland en kan reeds buigen op 25 jaar theaterervaring.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Ontmoetingshuis Veenendaal-Oost

Spiesheem 54

3907 NJ Veenendaal

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen