Verkoop beëindigd

KONING LEAR en OTHELLO - Theatergroep Dolle Maandag - familietheater- geann...

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Ontmoetingshuis Veenendaal-Oost

Spiesheem 54

3907 NJ Veenendaal

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Deze voorstelling is helaas geannuleerd wegens te weinig verkochte kaarten in de voorverkoop.

Twee eigentijdse bewerkingen van Shakespeare voor de hele familie (8+) zijn zaterdagavond 21 april te zien in de Grote Zaal van Het Ontmoetingshuis in Veenendaal. Koning Lear en Othello worden op virtuoze wijze gebracht door Joris Lehr van Theatergroep Dolle Maandag.

Koning Lear

In Koning Lear horen en zien we het verhaal door de ogen van de nar van de Koning. De dwaas die als enige de waarheid spreekt. De clown die grappen blijft maken, ook als de koning alles kwijt is. En zelfs als de koning ook zijn verstand dreigt te verliezen blijkt lachen het beste medicijn. Er gloort weer hoop voor Koning Lear en zijn rijk!

Othello

Na de pauze een eigentijdse vertolking van Othello. De populaire generaal Othello is getrouwd met Desdemona, de liefde van zijn leven, en is op het toppunt van zijn roem. Maar als zijn vriend Jago twijfel weet te zaaien over de trouw van zijn bruid wordt hij geleidelijk aan heel wantrouwend. Een indrukwekkende voorstelling over onschuld en vertrouwen verteld en beleefd door de ogen van Cassio, de luitenant van Othello.

Joris Lehr

Met bijna niets roept Joris Lehr van Theatergroep Dolle Maandag hele werelden op. Zijn humor, durf, inlevingsvermogen en mimiek betovert jong en oud. Joris combineert in zijn fysieke speelstijl slapstick, mime, objectentheater en literatuur. Hij studeerde aan de École Internationale du Théâtre Lassaad (Brussel) en bij meesterverteller en nobelprijswinnaar Dario Fo. Hij werkte in Italië, Frankrijk, België en Nederland en kan reeds bogen op 25 jaar theaterervaring.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Ontmoetingshuis Veenendaal-Oost

Spiesheem 54

3907 NJ Veenendaal

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen