Koninklijke muziekparels ~ Rusanovsky & Friends in de Van Houtenkerk

Venster Acties

Koninklijke muziekparels ~ Rusanovsky & Friends in de Van Houtenkerk

Onderdeel van concertserie langs Stadsherstel-locaties vol koninklijke muziekparels met persoonlijke verhalen en anekdotes.

Door Stadsherstel Amsterdam

Waar en wanneer

Datum en tijd

Begint op do. 1 jun. 2023 20:00 CEST

Locatie

Van Houtenkerk Oudegracht 69 1381 XX Weesp Netherlands

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Over dit evenement

  • 2 uren
  • eTicket voor mobiel

Rusanovsky & Friends is een nieuwe concertserie georganiseerd door de jonge violist Arthur Rusanovsky. Samen met zijn lievelingsmusici en vrienden zal hij zijn muzikale ontdekkingen presenteren o.a. in Schuilkerk De Hoop, de Vondelkerk en de Van Houtenkerk, 3 prachtige Stadsherstel-monumenten.

Arthur Rusanovsky – viool

Julia Rusanovsky – viool

Leonid Rusanovsky – altviool en piano

Mirsa Adami – piano

Koninklijke muziekparels met persoonlijke verhalen en anekdotes. Het glorieuze strijktrio ‘Le Londres’ (Londen) voor twee violen en altviool van de Belgische componist Ysaÿe was oorspronkelijk een sonate voor 2 violen voor zijn leerlinge Koningin Elisabeth van België. Ook W.A. Mozart schreef composities voor hoogstaande personen, waaronder de duo’s voor viool en altviool. Het debuut-optreden van de romantische Sonatensatz voor viool en piano van componist Leon Rusanovsky verdient ook een plekje in het koninklijke muziekprogramma.

Rusanovsky & Friends is een nieuwe concertserie georganiseerd door de jonge violist Arthur Rusanovsky. Samen met zijn lievelingsmusici en vrienden zal hij zijn muzikale ontdekkingen presenteren.

Werken van Ysaÿe, W.A. Mozart, Rachmaninoff en L. Rusanovsky

Over de organisator