€ 49,50

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

de-kookschool.nl, Abdij Ulingsheide

Ulingsheide 3

5932 NA Venlo

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Kookcolleges

Over dit evenement

Als mijn gasten mij vragen wat een kookcollege is, antwoord ik meestal, dat is ruiken, proeven, verwonderen, toekijken en samen eten en genieten..en juist zo simpel is het.... gewone en pure bourgondische genoot!

Een Kookcollege bevat wetenswaardigheden over de gerechten, de ingrediënten de maakwijze en wat verhaltjes over het onstaan van het gerecht. Beetje show, betje verassingen en veel plezier.

Entree

Een hartelijke welkom door de chef du soir op de locatie met een leuk aperitief, uitleg van de avond en een entreetje op de vuist voor de eerste instemming op hetkookevenement. Daarna wordt je een om een na je zitplaats geleid. Stellen kunnen bij elkaar zitten. De rest komt op een lekker veilige afstand van elkaar.

Starten met de mise en place

Uw chef du soir gaat met jullie samen aan de slag voor het bereiden van een gangenmenu. Voorbereiding van de ingrediënten, samenstellen van de groenten, de kruiden en specerijen, vlees of vis etc. Hij legt het uit, alle trucjes, alle wetenswaardigheden, temperaturen .... en als het klaar is wordt het geserveerd op de plek waar je zit. Vers gekookt, in de seizoen en uit de streek...

Na het actuele oogstagenda ziet het menu er zo uit:

Saiblingssalade met Bataviasla-Pruimen en Brokkoli

Vers gevisde bronforel (Saibling)vanuit de Zwalm op een bed van Bataviasla, Pruimen en Brokkoli. Geserveerd met knapperige chips van de vitelotte noire en geroosterde walnoten. Garneert met een Mosterd-Balsamico Dressing

Maissoep á la cheffe

romige cremesoep met gefrituurde coriander vers belgisch brood

Gebakken calamaretti & Choggia bieten salade & Snijbiet-Quiche

Calamarettie vers gepoetst, met knoflook gearomatiseerd olijfolie gebakken, gepresenteert op een bed gemaakt van dun geschaafde bieten en waterkers en een lichte citroendressing. Erbij een lekker stukje quiche van de snijbiet in de spaanse variant.

Kwarkknödel met Compote van Reine Claude en Mirabellen

Een handgedraaide hartige Knödel gemaakt met kwark. Een zoete verleiding zonder toevoeging van extra suiker!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

de-kookschool.nl, Abdij Ulingsheide

Ulingsheide 3

5932 NA Venlo

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen