Kookworkshop De Authentieke Griekse Keuken

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Kookstudio De Laurier

Laurierstraat 250

1016 PT Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Lekker & Gezond Eten & Leven. Doe mee, Ontmoet interessante mensen, Leer over het Mediterrans Eten & Lifestyle en vooral Genieten. Onder de gezellige begeleiding van voedings, vitaliteits coaches van Vitaal Easy

In januari 2019 werd het mediterrane dieet uitgeroepen tot ‘Beste dieet voor 2019’ door U.S. News & World Report. het DASH-dieet haalde de tweede plaats, gevolgd door ‘flexitarische’ voeding.

Mediterraans eten is niet alleen geweldig lekker, het mediterrane dieet zou ook erg gezond zijn. Zet jij voortaan ook wat vaker vis met groentjes op het menu?

Wat is het?

Het mediterrane dieet bestaat vooral uit veel groenten, fruit, bonen, noten, volkoren brood en pasta, vis, wit vlees en melkproducten, zoals yoghurt en kazen. Het is de combinatie van die dingen die zorgt voor een gebalanceerd, gezond eetpatroon. Focus je dus niet op een bepaalde subcategorie. In de mediterraanse keuken wordt er ook veel gebruik gemaakt van olijfolie. Die onverzadigde vetten in olijfolie, maar ook in noten en witte vis, zijn gezond.

Waarom is het gezond?

Verschillende onderzoeken zijn positief over het mediterrane dieet. Het dieet zou bijvoorbeeld bevordelijk zijn voor mensen met diabetes, hoge cholesterol of hoge bloeddruk. Deze manier van eten zou zelfs je geheugenkunnen verbeteren en depressies tegengaan. Het zou de combinatie van de verschillende aspecten van het dieet zijn die het gezond maken. Dit zou dus een betere manier van eten zijn dan te focussen op specifieke ‘superfoods‘ of dan bepaalde categorieën, zoals suikers, volledig uit te sluiten.

Door een extra lepeltje olijfolie toe te voegen aan een ongezonde maaltijd, ga je dus niet plots gezonder worden. Olijfolie combineren met veel groenten, mager vlees en volkoren pasta kan dan wel weer wonderen doen voor je gezondheid. De Mediterrane Keuken zorgt dus voor een goede balans.


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Kookstudio De Laurier

Laurierstraat 250

1016 PT Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen