€ 21,50

Kopie van Kopie van De Rotterdam WO1 Spionagewandeling

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Westplein

Westplein

3011 BN Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Wandel mee met de Rotterdam WO1 Spionagewandeling. Hoor en zie over het belangrijkste spionnennest van de Eerste Wereldoorlog.

Over dit evenement

Als in 1914 de Eerste Wereldoorlog uitbreekt wordt Rotterdam als neutrale toegangspoort tot Europa het belangrijkste spionagecentrum ter wereld. Britse en Duitse geheime diensten openen er kantoren. Ze gebruiken de stad als basis voor spionage in elkaars land. Rotterdammers worden geworven als spion, Belgische verzetsnetwerken opereren vanuit de stad en de handel in (valse) inlichtingen is big business. Aan de Nederlandse geheime dienst GS III en de Rotterdamse politie-inspecteur François van ’t Sant is de taak om deze schemerwereld zo goed en zo kwaad mogelijk onder controle te houden.

Bij relevante adressen uit deze spannende tijd vertel ik u ter plekke wat welke geheime dienst of geheim agent daar uitspookte tussen 1914 en 1918. Zie Rotterdam door andere ogen.

Informatie over de Rotterdam WO1 Spionagewandeling: duur: ca. 3,5 uur inclusief pauze met een kopje koffie of drankje, afstand: ca. 5 KM. Nodig: gezonde benen en een ov-chipkaart (i.v.m. een stukje metro).

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Westplein

Westplein

3011 BN Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen