Kunst op zondag: lezing Art Nouveau

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Gemeentemuseum Den Haag

41 Stadhouderslaan

2517 HV Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Vraagt u zich weleens af hoe het museum erin slaagt zoveel moois te presenteren? Dan bent u van harte welkom bij de lezingenserie De Makers. Een conservator doet uitgebreid uit de doeken wat er allemaal komt kijken bij het maken van een tentoonstelling. Hoe ontstaat het eerste idee voor een tentoonstelling? Wat zijn de afwegingen bij de inrichting? Hoe wordt een verhaallijn gekozen? Wat is ervoor nodig om dat ene bijzondere werk te kunnen tonen? U hoort het bij De Makers!

Conservator Jan de Bruijn geeft deze zondag een bijzondere lezing over de totstandkoming van de tentoonstelling Art Nouveau in Nederland. De grote selectie van meer dan 350 werken, waaronder affiches en boekbanden van Jan Toorop, kamerschermen van Jac. van den Bosch, kalenderbladen van Anna Sipkema, verfijnde natuurstudies van Theo Nieuwenhuis, metaalwerk van Jan Eisenloeffel, meubels van Johan Thorn Prikker en complete interieurs van Karel de Bazel en Hendrik Petrus Berlage, biedt een rijk beeld van deze tijd. De insteek van de tentoonstelling is interdisciplinair en duidt de stroming in overkoepelende thema’s als ‘Terug naar de natuur’ en ‘Verlangen naar het Oosten’.

Let op: elk e-ticket heeft een unieke barcode en is eenmalig te gebruiken. De lezing start in de aula op de begane grond. We vragen u om uw e-ticket uitgeprint mee te nemen en tijdig aanwezig te zijn.

Datum en tijd

Locatie

Gemeentemuseum Den Haag

41 Stadhouderslaan

2517 HV Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Geen refunds

Organisator KM21

Organisator van Kunst op zondag: lezing Art Nouveau

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen