Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud
Dit evenement is afgelopen

La Dolce Vita - Theaterzaal

Filmhuis Alkmaar

Meerdere datums

Alkmaar, Nederland

La Dolce Vita - Theaterzaal

Ticketinformatie

* Selecteer een datum
Tickettype Verkoop eindigt op Prijs Toeslag Aantal
Vrijwilliger Filmhuis Alkmaar 1 uur voordat het evenement begint € 0,00 € 0,00
Ticket
Incl. koffie/thee vooraf en een drankje achteraf in de bar van het Filmhuis
1 uur voordat het evenement begint € 10,00 € 0,00
Vireo - Vito - Vilmhuis
Compleet arrangement:lunch/dinner bij Vito en aansluitend de film bij Filmhuis Alkmaar.
1 uur voordat het evenement begint € 30,00 € 0,00

Wie gaat erheen?

Je verbindingen laden...

Deel La Dolce Vita - Theaterzaal

Evenement informatie

Marcello Rubini (Marcello Mastroianni) is een columnist die het ‘zoete leven’ beschrijft van de high society van Rome. Op zoek naar sappige roddels en schandaalnieuws, stort hij zich elke nacht in de decadente drukte van Via Veneto, waar playboys, filmsterren en hoeren in nachtclubs en bordelen van het leven een feest proberen te maken. Zo ontmoet Marcello een oude vriendin Maddelena (Anouk Aimée) en brengt de nacht met haar door. De volgende morgen ontdekt hij dat zijn vriendin Emma (Yvonne Furneaux) omwille van hem zelfmoord heeft gepleegd. Als de beroemde actrive Sylvia (Anita Ekberg) in Rome komt, probeert Marcello met haar in contact te komen. Als hij haar ontmoet, valt hij onmiddellijk voor haar uitdagende uitstraling. Aangetrokken door de decadente levenswijze vraagt Marcello zich af waarom hij niet net zo vrij en uitbundig kan leven als zijn vriend Steiner (Alain Cunny). Maar Marcello ontdekt dat in al die decadente nachten vol drank en seks diepe tragiek en verdriet sluimert. 

Je zou kunnen zeggen dat het tegenwoordig zo bekende woord ‘paparazzi’ door Fellini is uitgevonden, want in de film is Paparazzo een fotograaf (gespeeld door Walter Santesso) die bevriend is met Marcello. La Dolce Vita (wat betekent: ‘het zoete leven’) staat te boek als Fellini’s meest toegankelijke film. Een tijdloos en visueel overdonderend meesterwerk, met als één van de meest bekende scènes die van Anita Ekberg dansend in de Trevi fontein. Bij de originele release in 1960 veroorzaakte de film een rel, met name door de open wijze waarop het decadente leven van Rome werd getoond. Het Vaticaan eiste een verbod op het vertonen van deze film. 
De film toont op een integere wijze, zonder moeilijke plots of speciale effecten, recht voor zijn raap het nachtleven van Rome uit die tijd. De sfeervolle muziek is van Nino Rota (ook bekend van The Godfather). In 1962 ontving de film een Oscar voor de beste kostuums voor een zwart / wit film. Fellini kreeg in 1960 op het filmfestival van Cannes een Gouden Palm voor de film. 

Heb je vragen over La Dolce Vita - Theaterzaal? Neem contact op met Filmhuis Alkmaar

WaarFilmhuis Allkmaar
Verdronkenoord 12
1811 BE Alkmaar
Nederland

Organisator

Filmhuis Alkmaar

Filmhuis Alkmaar is de plek voor de bijzondere film in een prettige sfeer. Kijk ook op onze website www.filmhuisalkmaar.nl voor meer filmnieuws. Naast films is er  zondagmiddag jazz. 

  Contact opnemen met de organisator

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.