Gratis

Landelijk Factor10 Symposium: Upgrading en transformatie van winkelgebieden

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bouwkeet

Schiedamseweg 240

3025 AP Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Hoe maakt u een winkelgebied toekomstbestendig? Hoe verleidt u particuliere eigenaren om miljoenen te investeren? Hoe kunt u de onveiligheid en ondermijnende activiteiten versneld aanpakken? Hoe zorgt u ervoor dat de leegstand versneld opgelost wordt? Dit soort vragen zijn onderwerp van discussie tijdens ons Factor10 Symposium die wij samen met de gemeente Rotterdam organiseren. De doelgroepen van deze Factor10 Symposium zijn ambtenaren en bestuurders uit heel Nederland. Onze key-note speaker is professor Jesse Weltevreden. Meldt u zich aan en leer van de meest geslaagde best practices van de afgelopen 2 jaar!


U ontmoet ambtenaren en bestuurders uit heel Nederland

Tijdens ons Factor10 Symposium ontmoet u wethouders, stadsmariniers, gebiedsmanagers, beleidsadviseurs en project- en programmaleiders die zich bezig houden met de thema’s: Economie, veiligheid, ondermijning, stadsontwikkeling, vastgoed en buitenruimte. U gaat vooral van elkaar leren.


Op welke vragen krijgt u een antwoord?

De hoofdvraag van dit Factor10 symposium luidt: ’Hoe kan de upgrading en transformatie van een winkelgebied met een Factor 10 worden versneld?

Deelvragen:

 • Hoe kan de markt worden verleid om met een factor 10 mee te investeren in een winkelgebied?
 • Hoe kan de onveiligheid en ondermijnende activiteit versneld worden aangepakt?
 • Hoe betrekt u de diverse afdelingen binnen de gemeente bij de integrale aanpak?
 • Hoe kunnen de beste bedrijven worden aangetrokken die binnen de brancheringsvisie passen?
 • Hoe kan de leegstand in een recordtijd worden opgelost?
 • Hoe kunnen verpauperde gevels van particuliere eigenaren en lelijke reclame-uitingen van winkeliers versneld worden aangepakt?
 • Hoe kan kunst ingezet worden om een winkelgebied te branden, mensen te binden en de buitenruimte te verfraaien?


Factor10 sprekers:

 • Professor Jesse, Weltevreden, Hogeschool van Amsterdam
 • Dave Mayenburg MSc, projectmanager Economie bij Gemeente Rotterdam
 • Drs. Merel Mulders, projectleider leegstaand vastgoed bij gemeente Breda
 • Drs. Abdel Bouchibti, specialist in transformatie en upgrading van winkelgebieden
 • Daniel White directeur, directeur Bouwkeet, een maatschappelijk initiatief gefinancierd met privaat kapitaal
 • Ing. Farid Darkaoui, directeur Zaken Expert, bureau voor stedelijke economie en ondernemerschap
 • En nog veel meer interessante sprekers.


Wat is een Factor10 event?

Bij een Factor10 event draait het om de vraag hoe de processen 10X te verbeteren en te versnellen en daarmee de successen te verhogen met een factor 10. Factor10 is een initiatief van Zaken Expert.


Locaties

Het symposium vindt plaats in het technisch buurthuis 3.0 Bouwkeet. Een uniek maatschappelijk initiatief dat gefinancierd wordt met privaat kapitaal (De Verre Bergen).

U zult ook worden rondgeleid op Schiedamseweg en wij brengen ook een bezoek aan Prinses Theater.


Schiedamseweg als Best Practice

De aanleiding voor het organiseren van dit Factor10 Symposium zijn de resultaten en ervaringen met de integrale aanpak op de Schiedamseweg in Rotterdam.

In de afgelopen 2 jaar is de Schiedamseweg vanuit een succesvolle integrale aanpak, intensief aangepakt. Zo is de winkelleegstand teruggebracht van 20%, naar 3 %, hebben meer dan 85 bedrijven nieuwe reclame-uitingen gekregen en zijn 12 verouderde winkelpuien vervangen door nieuwe moderne winkelpuien. In het komend halfjaar worden er nog eens 30 winkelpanden aangepakt.

De aanpak op de Schiedamseweg behelst 115 winkelpanden die in eigendom zijn van ruim 90 particuliere eigenaren. Met de winkeliers en eigenaren zijn vooraf onderhandelingen gevoerd en deals gesloten, waarbij zij zelf verplicht werden gesteld om te investeren in de eigen winkelruimten.

Er is in de afgelopen 2 jaar door marktpartijen ruim € 3,5 miljoen geïnvesteerd in de eigen winkelpanden op de Schiedamseweg. Dit resultaat overtreft alle verwachtingen. Zo hebben de marktpartijen op de Schiedamseweg in de gevelaanpak maar liefst 7 keer zoveel geïnvesteerd als de gemeente.

Bovendien zijn 7 huurcontracten ontbonden met malafide ondernemingen en wordt proactief ondermijnende criminaliteit aangepakt. Niet onbelangrijk: De economische aanpak van de Schiedamseweg heeft 47 mensen aan het werk geholpen, bij 13 nieuwe bedrijven.

De integrale aanpak op de Schiedamseweg is gerealiseerd door bureau Zaken Expert, in opdracht van de gemeente Rotterdam.

Aanmelden

Ambtenaren en bestuurders (overheid) mogen dit Factor10 Symposium gratis bijwonen. Voor andere mensen kost het symposium 395,- excl. BTW per persoon.

Aanmelden voor dit event is verplicht. Er geldt een maximum aan het aantal deelnemers. Dus meldt u zich snel aan en leer van de meest geslaagde best practices van de afgelopen 2 jaar!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bouwkeet

Schiedamseweg 240

3025 AP Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen