Gratis

Landelijke dag identiteitsbegeleiders primair onderwijs

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

CNV kantoor

Tiberdreef 4

3561 GG Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Landelijke dag identiteitsbegeleiders primair onderwijs

Voor wie is deze bijeenkomst?

De werkgroep Levensbeschouwelijke Identiteitsbegeleiders (LIB) van CNV en het Landelijk Overleg en Coördinatie Identiteitsbegeleiders (LOCI) nodigen u uit voor de landelijke dag van identiteitsbegeleiders op 29 mei 2018. Dankzij de ondersteuning van CNV Onderwijs zijn voor deelnemers geen kosten aan deze dag verbonden

'Identiteit en onderwijs in verandering'

Vakbekwaam op het gebied van theologie, filosofie en religiewetenschap, deskundig in het gesprek, en vertrouwd met de gang van zaken in het onderwijs. Identiteitsbegeleiders bewegen, ontwikkelen en verhelderen identiteitsprocessen in scholen en schoolbesturen en zijn, niet zelden, begeleiders van veranderprocessen. Veranderen is interacteren.

Tijdens de ochtend reflecteert Thijs Homan met ons over onze opvattingen over veranderprocessen. Prof. Dr. Thijs Homan is hoogleraar

Change en Implementation aan de Open Universiteit Nederland. Homan presenteert en deelt, doorspekt met humor, zijn kennis en ervaring over het doorvoeren van veranderingen in organisaties. Wij gaan daarnaast praktisch aan de slag met onze eigen voorbeelden. Wij denken met hem na over de vraag ‘wie denken de mensen wie wij zijn’, en welk effect heeft dat op ons interacteren?

Thijs Homan schreef onder andere 'Het et-cetera-principe', 'Veranderen als chaotisch proces', 'Organisatiedynamica', 'Wolkenridders' en 'Teamleren'.

In de middag presenteert CNV Sectorgroep Onderwijsdienstverlening en de werkgroep LIB zich met wat zij betekenen voor identiteitsbegeleiders (in dienstverband of als zzp-er).

Verder vraagt LOCI aandacht voor een mogelijk nieuwe werkwijze of organisatievorm om tot inhoudelijke samenwerking van identiteitsbegeleiders op landelijk gebied te komen.

Programma

09.30 Inloop

10.00 Welkom door CNV en dagvoorzitter Jos Roemer

10.15 Interactieve presentatie Thijs Homan: ‘veranderen is interacteren’

11.45 Koffiepauze

12.00 Interactieve presentatie Thijs Homan: ‘contextuele identiteit’

13.00 Lunchpauze

14.00 Presentatie CNV-onderwijsdienstverlening en werkgroep LIB

14.15 Presentatie en feedback nieuwe organisatievorm voor identiteitsbegeleiders

15.15 Afsluiting

Na aanmelding krijgen deelnemers enkele literatuursuggesties toegezonden. Voor meer informatie kun je terecht bij de werkgroep LIB van CNV Onderwijs, via onderwijsdienstverlening@cnv.nl

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

CNV kantoor

Tiberdreef 4

3561 GG Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen