Ledenreis naar Brussel, bezoek de European Week of Regions and Cities 2019

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Motel One Brussel

120 Koningsstraat

1000 Brussel

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De European Week of Regions and Cities, oftewel de Open Days, vinden plaats in de tweede week van oktober. Tijdens dit evenement presenteren regio’s, bedrijven en universiteiten uit heel Europa zich aan gemiddeld 9000 bezoekers. Ook verzorgen regio’s, bedrijven, universiteiten, Europese Commissie, Comité van de Regio’s en verschillende fracties uit het Europarlement circa 100 thematische workshops die vrij kunnen worden bezocht.

Graag nodigen wij je uit voor een bijzondere ledenreis aan de ‘European Week of Regions and Cities’ vanaf 7 tot 9 oktober 2019 met een speciale bijeenkomst op 8 oktober over internationale handel in samenwerking met VNO-NCW Brussel en de Regio Zwolle. Op 9 oktober organiseren we in samenwerking met Th!nk East Netherlands een innovatie-event over energy storage met experts uit binnen - en buitenland. Een ledenreis waarin innovatie centraal staat en waar nieuwe ontmoetingen en versterken van je eigen lobby ruim aan bod komen.

Op deze dagen zullen verschillende regio’s en Economic Boards een parallel programma organiseren naast de European Week of Regions and Cities. Er wordt een groot aantal workshops met uiteenlopende thema’s georganiseerd. Je ontvangt hierover nog meer informatie op het moment dat het programma volledig rond is.

Mocht je agenda het niet toelaten dat je de avond van 7 oktober en aansluitende twee dagen reserveert, het is ook mogelijk om 8 of 9 oktober deel te nemen aan het dagprogramma.

Volg de link voor de sfeerimpressie van vorig jaar met een aanbeveling van collega-ondernemers.

Het belang van Europa voor ondernemers
Internationale handel, de Brexit en antidumping. Steeds meer ondernemers werken aan het vergroten van hun afzetmarkt in het buitenland. Een level playing field is voor Nederlandse ondernemers belangrijk, maar hierbij zijn we in sterke mate ook afhankelijk van de ontwikkelingen in Amerika, China en de ontwikkeling van de interne markt in Europa zelf.

Hoe belangrijk zijn de EU en internationale handelsakkoorden voor Nederland en voor ons bedrijfsleven? Allemaal vragen die op 8 oktober aan de orde komen tijdens een speciale middagbijeenkomst voor ondernemers en bestuurders in samenwerking met VNO-NCW Brussel en de Regio Zwolle.

Th!nk East Netherlands – samenwerken rondom energy storage
Vanuit Oost-Nederland profileren wij ons dit jaar rond het thema Energy storage and management solutions tijdens een speciaal side-event op woensdag 9 oktober. Na een aantal inleidingen van o.a. de Europese Commissie (over Europese kansen) en bestuurders uit onze regio volgen vier thematafels (laadinfra, waterstof, smart grids/digital en batterijen) waaraan ondernemers elkaar kunnen ontmoeten en in gesprek kunnen gaan met mogelijke toekomstige Europese projectpartners in Europese projecten, waaronder vertegenwoordigers van Europese regio’s en steden, de Europese Commissie, de Europese Investeringsbank en Europese kennisinstellingen.

VNO-NCW in Brussel
Kantoor VNO-NCW in Brussel behartigt de belangen van het Nederlandse bedrijfsleven in de Europese Unie door het onderhouden van contacten met de Europese Commissie, het Europees Parlement, de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de EU, BUSINESSEUROPE, de internationale vakbeweging en de media. Daarnaast volgt en analyseert kantoor Brussel de ontwikkelingen in de Europese politiek voor de leden van VNO-NCW en opent waar nodig deuren. Tijdens deze tweedaagse is er ruime gelegenheid om kennis te maken.

Programma


Maandag 7 oktober

20:00u Vertrek met bus naar Brussel

22.30u Aankomst bij hotel, welkomstdrankje en toelichting programma

Dinsdag 8 oktober
08:00u Ontbijt

09:00u Vrije ruimte voor deelname aan andere evenementen uit het officiële programma, side-events uit Oost-Nederland of eigen afspraken

11:00u Masterclass ‘Winnen in Brussel’ door Milos Labovic
Zijn expertise over Europa is breed erkend. Zo was hij een finalist voor een Public Affairs Award voor beste lobbyist in Brussel. Daarnaast is hij gastspreker bij Clingendael, de Universiteit van Amsterdam en Campus Leiden. Hij is de auteur van 'EU Superlobby - Winnen in Brussel'.13:00u
Lunch

14:30uThemabijeenkomst ‘Verbeteren van uw concurrentiepositie met internationale handel’, met:

  • Arnoud Willems, partner bij het advocatenkantoor van de Obama’s en internationaal specialist in internationale handelsakkoorden
  • Diverse casussen op het gebied van internationaal ondernemen door ondernemers uit Oost-Nederland
  • De permanent gedelegeerde vanuit VNO-NCW in Brussel, Winand Quaedvlieg.
  • Caroline Nagtegaal, Europarlementariër voor de VVD met bijzondere expertise op de onderwerpen innovatie en ondernemen.
  • Annie Schreijer-Pierik, Europarlementariër voor het CDA met bijzondere expertise op het thema landbouw.
  • René de Heer, wethouder gemeente Zwolle en sinds 2016 lid van het Europees Comité van de Regio's

18:00u Oost-Nederland Netwerk Event

20:00u Themadiner ‘Th!nk East Netherlands’

Woensdag 9 oktober

09:30u Themabijeenkomst ‘Energy storage and management solutions’ in de permanente vertegenwoordiging van Nederland met:

  • Mark van Stiphout, Deputy Head of Unit, New Energy Technologies, Innovation and Clean Coal, DG Energy, European Commission
  • Jonas Byström, Europese Investeringsbank
  • Met medewerking van de volgende bedrijven en kennisinstellingen: Allego, Bredenoord, MTSA, Elestor Onderzoeksprogramma ‘Release’
  • Project development met diverse Europese netwerken

12.00u Netwerk lunch

14:00u Bezoeken officiële programma EWRC in Square

17:00u Afsluiting met hapje en drankje op Vlaamse wijze

18.30u Vertrek met bus naar Nederland

21:00u Aankomst in Nederland

Maximum aantal deelnemers:
Er kunnen maximaal 50 personen deelnemen.

Kosten:
Deelname 8 oktober
Voor deelname op 8 oktober is een eigen bijdrage verschuldigd van € 145,-, inclusief lunch en diner. Blijf je overnachten dan zijn de kosten € 295,- inclusief ontbijt en programma van 9 oktober. Je komt met eigen vervoer.

Deelname 9 oktober
Voor deelname op 9 oktober is een eigen bijdrage verschuldigd van € 95,-, inclusief lunch en ‘Vlaamse’ afsluiting. Je komt met eigen vervoer

Deelname 7, 8 en 9 oktober
Voor deelname op 8 en 9 oktober (aankomst 7 oktober)
is een eigen bijdrage verschuldigd van circa € 495,- per persoon (afhankelijk van het aantal deelnemers), inclusief 2 hotelovernachtingen, ontbijt, lunches, netwerkdiner en ‘Vlaamse’ afsluiting en retour busreis naar België.

Aanmelden:
Je kunt je aanmelden hier. Vergeet niet in te vullen of je met ons mee reist, twee dagen komt of alleen 8 of 9 oktober! Mocht je kiezen voor een factuur dan zal deze circa 1 maand voorafgaand aan de reis verstuurd worden.


Datum en tijd

Locatie

Motel One Brussel

120 Koningsstraat

1000 Brussel

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen